Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

A fesztivál fő helyszíne a Lőverek, de városszerte különleges hangulattal telnek meg az utcák, terek. Az éttermek és a kávézók mellett a klubok is különféle rendezvényekkel várják nem csak a helyieket, de a fesztiválozni vágyó látogatókat is az egész országból.

Azahriah és a Halott Pénz idei első fellépésüket a Lővér Nagyszínpadon tartja meg, illetve Korda Gyuri és Balázs Klári is a Hűség Városában kezdi meg jubileumi koncertturnéjukat. Továbbá Majka, Dzsúdló, Beton.Hofi, a Quimby és a Follow the Flow szolgáltatja a parti hangulatot a pünkösdi hosszú hétvégén. A hazai sztárok mellett a Kruder & Dorfmeister párosa, Sigma és Alle Farben is koncertet ad a Lőverekben.

Napközben a Fő téren a Punnany Massif, Demjén Ferenc, a Csík zenekar, a Kraak & Smaak, a Necc Party, valamint a Kispál és a Borz dalaira bulizhatnak a Tűztorony tövében a Soproni Sörnapok színpadján.

Ugyanakkor a SopronFest étlapján nem csak fergetesnek ígérkező koncertek szerepelnek, hanem podcast-beszélgetéseken is részt vehetnek a Sopronba érkezők. A SopronFest keretein belül valósul meg a IV. Telekom PodcastFest, ahol a szórakoztató beszélgetések mellett olyan komoly témákat is boncolgatnak, mint az iskolai bántalmazás vagy Radnai Péter rákkal folytatott sikeres küzdelme. A humor, a közélet, de a pszichológia és a gazdaság is, komoly és komolytalan eszmecserék várnak mindenkit a város kávézóiban, előadótermeiben és közösségi terein.

A példátlan zenei kínálat és a PodcastFest mellett gasztronómia, kiállítások, túrák, borkóstolók és sörnapok is szerepelnek a SopronFest programlistáján.

A fesztivál ideje alatt 30 állandó és időszakos kiállítás nyílik meg, ahol olyan neves művészek, mint Bukta Imre, Bereczki Kata, Sibitka Panni és Weiler Péter alkotásait csodálhatják meg a művészet szerelmesei. Mi több, nem csak kiállítanak, hanem a Mária-szobornál élőben is megtekinthető, ahogy a kortárs művészek alkotnak.

A művészet mellett az irodalomra is nagy figyelmet fordítottak a szervezők. Szerzői estek, író-olvasó találkozók és irodalmi beszélgetések során Baráth Viktóriával, Parti Nagy Lajossal és Erdős Virággal is találkozhatnak a könyvek világát kedvelők.

A SopronFest Gourmet keretében az ország legjobb Food Truck konyhái, zenés élményfőzés, tematikus előadások és a hazai gasztronómia nagy alakjai színesítik a fesztivál programját. A Halott Pénz énekese nem csak a színpadon, hanem a konyhában is megmutatja tehetségét. Vacsoraestek keretein belül pedig Mautner Zsófia, Jahni László és Erhardt Zoltán is kifőznek valami különlegeset.

Városszerte és a Lőverek erdeiben nem mindennapi túrákon vehetnek részt a SopronFest látogatói. A kirándulni vágyók pedig gyalogosan vagy akár Trabanttal is megtekinthetik a Hűség Városának páratlan helyszíneit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 13:31, szombat | Helyi

Indul a Tündérfesztivál, indul a Soproni Ünnepi Hetek

Június 15-16-án a legkisebbekké, a tündéreké a főszerep a Tündérfesztiválon. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a 17. alkalommal megrendezett fesztiválra, melynek fő témája idén a Föld.

2024. Június 06. 13:50, csütörtök | Helyi

Maradjon lendületben Sopron!

Megépült az M85, megújult a Lőver uszoda, a Lenck-villa, a piac, számos bölcsőde, óvoda és iskola. És még megannyi fejlesztés valósult meg Sopronban, és remélhetőleg ez a munka tovább folytatódik a jövőben is.

2024. Május 30. 13:46, csütörtök | Helyi

Közösen sikerült Sopront még zöldebbé tenni

A folyamatos fejlesztések nem csak felújított utakat és épületeket jelent, városunk zöldterületei is állandóan szépülnek és bővülnek. Az utóbbi időben átadásra került megannyi park és tér, illetve séta- és kerékpárút.

2024. Május 27. 15:26, hétfő | Helyi

A gyermek a jövő

A soproni városvezetés egyik legfontosabb célja, hogy a soproni gyermekek a lehető legjobb körülményeket között nevelkedjenek. Ezért az elmúlt években új bölcsődék épültek, valamint óvodák és iskolák újultak meg.