Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Május 21. 12:08, kedd | Helyi

Idén is tarolt a SopronFest

Idén is tarolt a SopronFest

Hatalmas bulival indult az idei fesztiválszezon. Az ország minden tájáról látogattak ide a SopronFestre, aminek sikerült a tavalyi debütálását is felülmúlnia.

Egy héten át közel 100 helyszínen 300 program közül válogathattak a városba érkezők a SopronFest kínálatából. Hazai és külföldi előadók koncertjei mellett podcast beszélgetésekkel, kiállításokkal, túrákkal, gasztronómiai és irodalmi különlegesékkel készültek a fesztivál szervezői szerte a városban.

A pünkösdi hosszú hétvégén ünnepi hangulatba öltözött a város. Mintegy harmincötezer vendéget vonzott a Leghűségesebb Városba Magyarország legújabb fesztiválja. Sopron terei és utcái élettel teltek meg, ahol mindenki megtalálhatta a számára legizgalmasabb és legérdekesebb programokat.

„Rengeteg soproni és hozzánk látogató vendég volt ott az elmúlt napokban a SopronFest forgatagában, mely méretében és hangulatában a tavalyit is felülmúlta. Városunk számára fontos, hogy legyen egy olyan attrakció, ami a fiatalok számára is vonzó. Éppen ezért a jövőben is támogatni kívánjuk a főszervezők munkáját! Mindenütt jó, de legjobb Sopron!” – írja a fesztivállal kapcsolatban dr. Farkas Ciprián polgármester közösségi oldalán.

De annak sem kell keseregnie, akinek idén nem sikerült eljutni a fesztiválra. Jövőre, 2025 júniusában ismét egy hatalmas bulival és rengeteg új élménnyel vár mindenkit a III. SopronFest!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 11:37, szerda | Helyi

Elkezdődött az iskolaszezon

Elérkezett a szeptember és a diákok is elindultak az iskolába. Az első és második osztályos kisiskolások ingyenes tanszercsomaggal, a Soproni Egyetemen pedig számos fejlesztéssel és rekordszámú hallgatóval indították az idei tanévet.

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 14. 13:34, szerda | Helyi

Magyar sikerek a 2024-es párizsi olimpián

Összesen 19 éremmel tértek haza a magyar sportolók a párizsi nyári olimpiáról. Hazánkat 20 sportágban 178 sportoló képviselte, akik egytől-egyig remekül szerepeltek az olimpiai játékokon.

2024. Augusztus 08. 13:42, csütörtök | Helyi

Ingyenes tanszerekkel támogatják a kisiskolásokat

A soproni városvezetés idén is ingyenes tanszercsomagot biztosít minden első és második osztályos soproni diákot.