Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2024. Május 21. 12:08, kedd | Helyi

Idén is tarolt a SopronFest

Idén is tarolt a SopronFest

Hatalmas bulival indult az idei fesztiválszezon. Az ország minden tájáról látogattak ide a SopronFestre, aminek sikerült a tavalyi debütálását is felülmúlnia.

Egy héten át közel 100 helyszínen 300 program közül válogathattak a városba érkezők a SopronFest kínálatából. Hazai és külföldi előadók koncertjei mellett podcast beszélgetésekkel, kiállításokkal, túrákkal, gasztronómiai és irodalmi különlegesékkel készültek a fesztivál szervezői szerte a városban.

A pünkösdi hosszú hétvégén ünnepi hangulatba öltözött a város. Mintegy harmincötezer vendéget vonzott a Leghűségesebb Városba Magyarország legújabb fesztiválja. Sopron terei és utcái élettel teltek meg, ahol mindenki megtalálhatta a számára legizgalmasabb és legérdekesebb programokat.

„Rengeteg soproni és hozzánk látogató vendég volt ott az elmúlt napokban a SopronFest forgatagában, mely méretében és hangulatában a tavalyit is felülmúlta. Városunk számára fontos, hogy legyen egy olyan attrakció, ami a fiatalok számára is vonzó. Éppen ezért a jövőben is támogatni kívánjuk a főszervezők munkáját! Mindenütt jó, de legjobb Sopron!” – írja a fesztivállal kapcsolatban dr. Farkas Ciprián polgármester közösségi oldalán.

De annak sem kell keseregnie, akinek idén nem sikerült eljutni a fesztiválra. Jövőre, 2025 júniusában ismét egy hatalmas bulival és rengeteg új élménnyel vár mindenkit a III. SopronFest!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 13:31, szombat | Helyi

Indul a Tündérfesztivál, indul a Soproni Ünnepi Hetek

Június 15-16-án a legkisebbekké, a tündéreké a főszerep a Tündérfesztiválon. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a 17. alkalommal megrendezett fesztiválra, melynek fő témája idén a Föld.

2024. Június 06. 13:50, csütörtök | Helyi

Maradjon lendületben Sopron!

Megépült az M85, megújult a Lőver uszoda, a Lenck-villa, a piac, számos bölcsőde, óvoda és iskola. És még megannyi fejlesztés valósult meg Sopronban, és remélhetőleg ez a munka tovább folytatódik a jövőben is.

2024. Május 30. 13:46, csütörtök | Helyi

Közösen sikerült Sopront még zöldebbé tenni

A folyamatos fejlesztések nem csak felújított utakat és épületeket jelent, városunk zöldterületei is állandóan szépülnek és bővülnek. Az utóbbi időben átadásra került megannyi park és tér, illetve séta- és kerékpárút.

2024. Május 27. 15:26, hétfő | Helyi

A gyermek a jövő

A soproni városvezetés egyik legfontosabb célja, hogy a soproni gyermekek a lehető legjobb körülményeket között nevelkedjenek. Ezért az elmúlt években új bölcsődék épültek, valamint óvodák és iskolák újultak meg.