Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 27. 15:03, szerda | Helyi
Forrás: saját, generali

Időjárási károk a megyében

Időjárási károk a megyében

Kemény tél van mögöttünk

Bár a következő sajtóközlemény nem egy reklámkampány része, azért azt hiszem akinek nincs vagyonbiztosítása annak érdemes lenne elgondolkodni egy esetleges ajánlat kérésén! A lenti írásban a Generali biztosító (jelenleg még 26 társaság van Magyarországon és ezzel együtt térségünkben) adatait, illetve közleményét olvashatják, az itt talált, vagy itt tálalt adatok ennek megfelelően "csak a jéghegy csúcsa", ahogy mondani szokták.

Kemény telet tudhatunk magunk mögött – a nagy hideg és a rekord mennyiségű hó komoly károkat okozott országszerte. A Generali Biztosítóhoz az év első két hónapjában 5500 közvetlenül időjárással összefüggő kárt jelentettek, az előzetes felmérések szerint körülbelül 360 millió forint értékben. A legtöbb káreset Budapesten, Pest megyében és Baranya megyében következett be, míg a legnagyobb károk a fővárost, Zala megyét és Veszprém megyét sújtották. Győr-Moson-Sopron megyéből 263 bejelentés érkezett, melyekre eddig 6,4 millió forintot térített a biztosító.

Az idei extrém tél jelentősen megviselte vagyontárgyainkat. A Generali biztosítóhoz vagyonbiztosítás körében idén beérkezett közel 30 ezer kárbejelentés egyhatoda közvetlenül az időjárási viszontagságok eredménye. A tetőbeázás, a hónyomás és a vihar okozta károkra eddig 150 millió forintot térített a biztosító.

Az időjárással összefüggő károk közül a legtöbb tetőbeázás eredménye. Az eddig beérkezett 3115 bejelentésre több mint 80 millió forint került eddig kifizetésre. A káresetek fele a fővárost és Pest megyét érinti, Győr-Moson-Sopron megyében 139 esetre 3 millió forintot térített a Generali.

Komoly pusztítást okoztak a téli viharok is. A biztosítónak jelentett 1556 eset közül a legtöbb Budapesten (329), Baranya megyében (196) és Pest megyében (155) következett be, a becsült kár közel felét, mintegy 40 millió forintot vehettek eddig kézhez a károsultak. Győr-Moson-Sopron megyében 53 káresetre 1,2 millió forint kifizetés történt.

Különösen régi házakban okozott idén is károkat a hónyomás. Elsősorban Zala, Vas és Veszprém megyét érintette a probléma, innen származik a bejelentések közel fele, a becsült károk kétharmada. Győr-Moson-Sopron megyében összesen 71 hónyomáskárt regisztrált a biztosító, melyre eddig 2 millió forintot térített.

Az elmúlt évek kiszámíthatatlan időjárási jelenségei után kijelenthetjük, hogy továbbra is folytatódik az a trend, mely szerint Magyarországon is számolnunk kell olyan rekord mennyiségű hóval és téli viharokkal, amelyek sok éven át elkerülték hazánkat . Előzetes tájékozódással, az ingatlanok megfelelő biztosításával megelőzhetőek az anyagi károk, ezért is fontos hogy időben gondoskodjunk értékeinkről” – mondta Hajas Gábor, a Generali-Providencia Biztosító vagyonbiztosítási üzletágának vezetője.

Címkék: károk, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.