Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2013. Március 05. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így kerülje el az edzés okozta sérüléseket!

Így kerülje el az edzés okozta sérüléseket!

Edzés közben sérülést okozhat a balszerencse is, de a legtöbb esetben ennek oka a felelőtlenség, a bemelegítés kihagyása - figyelmeztet a Fox News cikke. Amennyiben nem megfelelően használja valaki a súlyokat, vagy túl nehezekkel próbálkozik, az komoly sérülésekhez vezethet.

Az ACL-sérülést, vagy más néven elülső keresztszalag-szakadást hirtelen mozdulat vagy megállás okozhatja. Ez a térd egyik legfontosabb része, sérülése ezért instabilitást okoz. Előzze meg a sérülést úgy, hogy ne végezzen hirtelen mozdulatokat, megállást és irányváltást. Guggolással egyébként erősítheti a térd ezen részét, végezzen hetente egyszer egy háromszor tízes sorozatot.

A súlyemelés, az úszás, a kézzel végzett labdajátékok, amelyek ismétlődő fej feletti kézmozdulatokat igényelnek, vállhúzódást okozhatnak. Ezt az váltja ki, hogy ilyenkor a váll csontjai a környező izmoknak és inaknak ütközhetnek. Itt is a megelőzés a legjobb: végezzen hetente egyszer egy háromszor 15-szörös karkörzést.

Az achilles ínysérülése is gyakran előfordul, amikor túl gyorsan végez bizonyos mozdulatokat. Tavasszal, amikor újra kimegy a szabadba futni, csak fokozatosan álljon vissza a korábban megszokott távra, mindig egy 10 százalékkal növelje csak egyik alkalomról a másikra a megtett távot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 15:25, csütörtök | Életmód

Brassó közelében rehabilitációs központ épül a romániai \"problémás medvék\" számára

Brassó közelében 61 hektáron rehabilitációs központ épül a lakott területekre bejáró és ott problémákat okozó romániai barnamedvék számára - számolt be csütörtökön a Bizbrasov.ro hírportál.

2024. Május 23. 08:09, csütörtök | Életmód

Felújított Kádár-kocka típusú házakról vár fotókat a Ludwig Múzeum

Fotópályázatot hirdet a Ludwig Múzeum és a LATEREX Építő Zrt. azok számára, akik kockaházat újítottak fel az elmúlt 10 évben. A pályázat kapcsolódik a múzeum Kis magyar kockológia

2024. Május 22. 06:00, szerda | Életmód

Hol tart most Magyarországon a mesterséges intelligencia forradalma?

Az elmúlt években a mesterséges intelligencia – vagy divatosabb nevén AI – világszerte meghatározó tényezővé vált a technológiai fejlődésben, és Magyarország sem maradhat ki ebből az átalakulásból.

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.