Hírek
2013. December 18. 05:00, szerda |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Így tegye a konyháját baktérium-mentessé!
Tudta, hogy a konyhája akár beteggé is teheti? Ha nem megfelelően tartja a területet tisztán főzéskor, étkezések között, a konyhai bútorok számtalan baktériumnak adhatnak táptalajt - figyelmeztet a Fox News cikke.
Az alábbi tippekkel tisztán tarthatja konyháját, s így az ételekbe sem kerülnek potenciálisan káros baktériumok:
- ha koszosnak látja a konyhaszivacsot, fertőtlenítse azt használat előtt, vagy cserélje le újra! A különböző feladatokra használjon külön szivacsot, ezzel elkerülheti a keresztfertőzést!
- a vágódeszka is egy potenciális baktériumforrás, mivel különböző élelmiszerek felvágásához, aprításához használja. Minden típusú hústermékhez, zöldséghez, stb. használjon tiszta vágólapot.
- nyers hús vágását követően azonnal mossa el a vágódeszkát, mert a rajta maradó baktérium szalmonella fertőzést okozhat
- a felszolgált étel maradékát két órán belül tegye hűtőszekrénybe
- ha újramelegíti a maradékot másnap, azt jó magas hőmérsékleten tegye, hogy elpusztuljanak a baktériumok
- a három napon túl megmaradt ételt dobja ki
- a lefagyasztott ételt ne próbálja meg felolvasztani forró víz alatt, ehelyett tervezzen előre: vegye ki már előző nap a fagyasztóból a másnap elkészíteni kívánt ételt, tegye a hűtőbe, ahol kényelmesen kiolvad. Ezzel elkerülheti a baktériumok megsokszorozódását.
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 23. 08:53, kedd | Életmód
Kapu Tibort választotta a közmédia az Év Emberének 2025-ben
2025. December 22. 10:09, hétfő | Életmód
Ezrek ünnepelték Stonehenge ősi köveinél a téli napfordulót
Ezrek ünnepelték vasárnap a téli napfordulót a délnyugat-angliai Stonehenge ősi köveinél.
2025. December 22. 08:38, hétfő | Életmód
Díjátadóval egybekötött megnyitó a Szent István Bazilikában
Ünnepélyes keretek között megnyílt a 32. Betlehemi Jászol-kiállítás csütörtökön a budapesti Szent István Bazilika altemplomában.
