Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2012. Április 12. 07:13, csütörtök | Külföld
Forrás: STOP / alternativenergia / Index / Origo / CNN

Indonéziai földrengés: az utórengés is nagyon durva volt

Indonéziai földrengés: az utórengés is nagyon durva volt

A 8,7-es erősségű földrengést, amely után az egész Indiai-óceán térségében cunamiriadót rendeltek el, utórengések sorozata követte.

Ezek nagy része 5-ös és 5,5-es szint között volt, de a legerősebb utórengésnél rendkívül erős, 8,2-es szintet mértek.

Az indonéz kormány az előző cunamiriadó helyett immár a 8,2-es erősségű utórengés miatt rendelt el újabb cunamiriasztást. Arról sehonnan sem érkeztek jelentések, hogy cunami csapott volna le a riasztott térségekben.

Az amerikai geológiai intézet jelentése szerint a 8,6-es erősségű földrengés óta hat, 5,1-5,4 erősségű utórengést is mértek a 8,2-es erősségű nagy utórengés mellett.

A CNN szakértője az első jelentések után azt fejtegette, hogy a most bekövetkezett földrengés a kevésbé pusztító típusba sorolható. A függőlegesen mozgó lemezek sokakl nagyobb hullámokat vernek, mint a vízszintes elmozdulások. A 8,7-es erősségű rengés az utóbbi típushoz tartozik.

STOP / alternativenergia / Index / Origo / CNN

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 06:00, kedd | Külföld

Rekorderedményt értek el a legnagyobb autógyártók a harmadik negyedévben

Rekordszintű eredménnyel zárták a harmadik negyedévet a legnagyobb autógyártó cégek az EY nemzetközi könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó társaság egy hétfőn ismertetett kutatása szerint.

2022. November 28. 10:55, hétfő | Külföld

Az európai kokainkereskedelem harmadát ellenőrzése alatt tartó kartellt számoltak fel a hatóságok

Az európai kokainkereskedelem egyharmadát ellenőrzése alatt tartó kartellt számoltak fel a hatóságok novemberben, Európa különböző országaiban és Dubajban - közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete.

2022. November 25. 14:49, péntek | Külföld

Megháromszorozódott az Európába behozott amerikai LNG mennyisége

Az Európába irányuló amerikai cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítmányok volumene 2021-hez képest mintegy háromszorosára nőtt 2022 első hét hónapjában.