Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 29. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Indul a tanyafejlesztési program - szeptember végéig lehet pályázni

Indul a tanyafejlesztési program - szeptember végéig lehet pályázni

Jövő csütörtöktől indul a tanyafejlesztési program, a kormány idén csaknem egymilliárd forinttal segíti a tanyán élőket.

Pályázni szeptember végéig lehet, a nyertesek még az idén megkaphatják a pénzt. A rendelkezésre álló 930 millió forintból „csodákat fogunk művelni” – mondta Balogh József a program kezdeményezője.

Tanyán élő magánszemélyek, önkormányzatok, illetve önkormányzati cégek adhatják be pályázataikat az induló tanyafejlesztési programra. A családok tanyájuk, gazdasági épületei felújítására, eszközök, állatok, vetőmagok vásárlására fordíthatják a támogatást, illetve energetikai korszerűsítést is végezhetnek az elnyert összegből.

Az önkormányzatok olcsó önkormányzati boltok nyitását, utak javítására szolgáló gépek vásárlását, a tanyagondnoki szolgálat fejlesztését finanszírozhatják a pályázati pénzből, amelyhez 25 százalékos önrészt fel kell mutatni minden pályázónak.

A pályázatai feltételekről Balogh József országgyűlési képviselő, a tanyaprogram kezdeményezője a közrádiónak elmondta: magánszemélyek esetében tanyasi embernek kell lenni, életvitelszerűen gazdálkodási tevékenységet kell folytatni. A 2010. évi nettó árbevétel nem haladhatja meg az ötmillió forintot, és feltétel az is, hogy az elmúlt évi árbevétel több mint ötven százaléka mezőgazdasági tevékenységből származzon.

A rendelkezésre álló 930 millió forintból „csodákat fogunk művelni” – jegyezte meg. A pályázatokat szeptember hónapban lehet beadni, a nyertesek pedig decemberben hozzájuthatnak a pénzükhöz.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: fejlesztés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.