Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2024. Június 15. 13:31, szombat | Helyi

Indul a Tündérfesztivál, indul a Soproni Ünnepi Hetek

Indul a Tündérfesztivál, indul a Soproni Ünnepi Hetek

Június 15-16-án a legkisebbekké, a tündéreké a főszerep a Tündérfesztiválon. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a 17. alkalommal megrendezett fesztiválra, melynek fő témája idén a Föld.

A Mága Zoltán hangversenyével kezdődő Soproni Ünnepi Hetek egyik legkiemelkedőbb és legkedveltebb eseménye a Tündérfesztivál, melynek idén 17. alkalommal nyújt otthont az Erzsébet-kert.

Idén a Föld a fő témája a Tündérfesztiválnak, amikor is egy egész hétvégi mulatságot rendeznek meg a bolygónk, a környezetvédelem és a fenntarthatóság témakör köré.

Mindemellett a résztvevők a kerttel, a növényekkel, valamint ásványokkal és kövülettekkel is megismerkedhetnek. De kézműves foglalkozások, ügyességi feladatok és természetesen jelmezverseny is várja a vendégeket.

A rendezvény keretein belül hivatalosan is megnyitották a Soproni Ünnepi Heteket, ahol Barcza Attila országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.

A nagy sikert aratott SopronFest és Borünnep után újabb érdekes programokkal készültek a a Soproni Ünnepi Hetek szervezői, ahol mindenki megtalálhatja a számára legérdekesebbet. A 66. Soproni Ünnepi Hetek alkalmával 30 helyszínen 120 rendezvény várja a látogatókat, mely 15 társszervezővel és több mint 3000 közreműködő segítségével valósulhatott meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 09:03, péntek | Helyi

Közgyűlést tartottak Sopronban

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

2024. Június 27. 12:33, csütörtök | Helyi

Bakancslistás túratippek Sopronban

A Fertő-tájról és a Soproni-hegységről készített bakancslistát az Aktív Magyarország. Térségünk legszebb látnivalóit tekinthetjük meg, miközben aktívan kikapcsolódhatunk.

2024. Június 22. 15:34, szombat | Helyi

Sopron ezer színe

A Modern Városok Program keretében megújult, tíz kiállítóhellyel rendelkező Soproni Múzeumot választották idén Az Év Múzeumává. Az elsimerést elsősorban a múzeum- és közösségépítő tevékenységükért vehették át.

2024. Június 06. 13:50, csütörtök | Helyi

Maradjon lendületben Sopron!

Megépült az M85, megújult a Lőver uszoda, a Lenck-villa, a piac, számos bölcsőde, óvoda és iskola. És még megannyi fejlesztés valósult meg Sopronban, és remélhetőleg ez a munka tovább folytatódik a jövőben is.