Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 14. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Ingyenesek lesznek a tankönyvek

Ingyenesek lesznek a tankönyvek

A jövőben központilag koordinálják a tankönyvterjesztést annak érdekében, hogy ne a piaci érdekektől függjön, hogy a gyerekek megkapják-e a tankönyveket - értesült a Magyar Nemzet.

Gloviczki Zoltán, közoktatásért felelős államtitkár szerint az új Nemzeti alaptanterv életbelépésével drasztikusan csökken majd a túlzott tankönyvkínálat, s így néhány éven belül lehetőség lesz a mindenki számára ingyenes tankönyvek bevezetésére.

Magyarországon olyan helyzet alakult ki, hogy az önkormányzatok és a tankönyves vállalkozók közötti konfliktus összefügghet az állampolgári kötelességnek számító közoktatás helyzetével. Ugyanis nem kizárt, hogy egyes önkormányzatok felhalmozódó tartozása miatt nem minden diák kapja meg a tanévkezdésre a tankönyveit.

Gloviczki Zoltán úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy az önkormányzatok külön megkapták a tankönyvellátásra finanszírozandó összeget, vagyis a költségvetési támogatásukat valószínűleg másra fordították. Hozzátette: az állam kötelessége a kialakult helyzet rendezése, ezért a kormány áttekinti a tankönyvpiac szabályozását és a tankönyvterjesztést a jövőben központilag koordinálják majd.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tankönyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: