Városlista
2021. szeptember 26, vasárnap - Jusztina

Hírek

2021. Szeptember 10. 11:55, péntek | PR

Inkubátorház, a kezdő lépések támogatója

Inkubátorház, a kezdő lépések támogatója

Az inkubátor kifejezés elsősorban az egészségügyből lehet ismerős, ám a gazdaság világában is jelen van.

Áttételesen tulajdonképpen ugyanolyan jelentéssel bír mindkét területen, de utóbbi esetben érdemes tisztázni, mit is érthetünk inkubátorházakon.

Az első idők védőburka

Az inkubátor ismert jelentésében a koraszülöttek esetén alkalmazott egészségügyi eszközt jelenti, melyben a csecsemők védett, steril, felügyelt környezetben erősödhetnek meg. A kifejezés tehát egy olyan közegre, védőburokra utal, amely az első szakaszban segíti, támogatja a benne fekvő életet. A gazdaság világára alkalmazva a kifejezés az inkubátorházak esetén bukkan fel és bár a két terület meglehetősen messze áll egymástól, a vállalkozások világában is hasonló szereppel bírnak ezek az épületek.

Az inkubátorházak kezdő vállalkozások elindulását, kezdeti időszakát segítő épületek, irodaházak, melyek kifejezetten azok számára készültek, akik újonnan kerülnek be a cégek világába. A csecsemő analógia talán némiképp sarkított ebben az esetben, de a frissen induló vállalkozások is hasonló helyzetben lehetnek az olyan szektorokban, melyek nagy fordulatszámon pörögnek. A funkció tehát tisztázott, de a mód még nem. Hogyan teheti könnyebbé egy inkubátorház az alakuló cégek első időszakát.

Támogató szolgáltatások

Az inkubátorházak mindenképpen érdemes klasszikus értelemben vett irodaházakként gondolni, hiszen funkció szempontjából elsősorban ezt tölti be. Jellemzően számos kisebb-nagyobb irodahelyiség bérelhető bennük, mindezt természetesen kedvezőbb áron és kifejezetten üzleti célra kialakítva, ezzel már az első lépésnél megkönnyítve a cégek dolgát. Ám ha csupán ennyiről lenne szó, még nem lenne kiemelhető a standard irodaházak közül. Az a bizonyos extra leginkább a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokban rejlik.

A vállalkozások elindítása és működtetése rengeteg adminisztratív teendővel jár, melyre sok esetben vagy kapacitás nincs, vagy a fiatal cég nincs is minden kritériummal tisztában. Az inkubátorházak jellemzően adminisztratív jellegű szolgáltatásokat is kínálnak, így tapasztalatuk felhasználásával ilyen szinten is képesek segíteni a cégeket. Ez talán kevésnek tűnhet, de ha számba vesszük az ehhez szükséges munkaerőt és időt, máris látjuk, mekkora pluszt jelent. Arról nem is beszélve, hogy egyéb kényelmi szolgáltatások is elérhetők.

Kényelem és biztonság

Az inkubátorházak gyakorlatilag teljes körű szolgáltatást nyújtanak annak érdekében, hogy az induló vállalkozásoknak csak az üzlettel kelljen foglalkozniuk. A már említett kedvező irodabérlésen túl akár osztott irodabérlésre is lehetőségünk van, ezzel tovább csökkentve a költségeket. Az inkubátorházakban bérelt irodák esetén pedig akár székhely vagy telephely bejelentését is kérhetjük. A jellemzően jelen lévő recepció gördülékenyebbé teszi az ügyfélfogadást és a posta kezelését is.

Ezek mellett természetesen a biztonság is fontos szempont. Az inkubátorházak a legtöbb esetben kamerarendszerrel és biztonsági szolgálattal is rendelkeznek, így telephelyünk abszolút biztonságosság válik. A különböző informatikai szolgáltatásoknak köszönhetően pedig gyakorlatilag mindent készen kapunk, mindössze annyi a dolgunk, hogy a cég ügyeivel foglalkozzunk. Az inkubátorházak tehát fontos védőburkot és segítő kezet jelentenek az induló vállalkozásoknak, mellyel mindenkinek érdemes élnie.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 24. 15:39, péntek | PR

Különleges helyen, különleges létesítményt épít a Jánosik és Társai Kft. Tokajban.

A hegy lábánál, egy elhagyott andezit bányánál építik meg a Turisztikai Attrakció épületét.

2021. Szeptember 22. 08:46, szerda | PR

Mi tart ébren a legjobban? Koffein tabletta vagy kávé?

Tegyük kezünket a szívünkre, mi az első, ami eszünkbe jut, ha napközben hirtelen elfog bennünket a fáradtság? Többségünk ösztönösen egy koffein adaghoz nyúl.

2021. Szeptember 10. 12:13, péntek | PR

Ősszel aktuális az autó átvizsgálás

Még tart a meleg idő, de néhány héten belül már megkezdődnek az őszi, nyálkás reggelek. Legfőbb ideje az autó átvizsgálásról gondoskodni, mert a nem megfelelően karban tartott kocsi balesetveszélyes lehet.

2021. Szeptember 10. 11:49, péntek | PR

Kiadó ingatlanok Budapesten – a sokszínűség diadala

A fővárosban elérhető albérletek rendkívül színes képet mutatnak. Tekintélyes, idős lakások, fiatalos, modern bérlemények, garzonok és több szobás monstrumok is várják lakóikat.