Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Szeptember 07. 14:02, szerda | PR
Forrás: (x)

Irodabérlés a távmunka fényében

Irodabérlés a távmunka fényében

Az elmúlt évek járvány sújtotta időszaka a vártnál is hosszabbra nyúlt. Ez komoly hatást gyakorolt a munka világára is. Új megoldások kerültek bevezetésre és népszerű opció lett az otthoni munkavégzés.

Milyen hatással volt ez az irodahelyiségekre bérlői és bérbeadói szemmel?

Járvány és munkavégzés

Az elmúlt bő két évet a koronavírus határozta meg. A járványhelyzet számos addig ismeretlen dolgot hozott magával és természetesen óriási befolyással volt a gazdaság és a társadalom különböző szegmenseire is. Legmeghatározóbb „maradványai” mégis talán a munka világában figyelhetők meg, hiszen a helyzet szülte kényszermegoldások némelyike úgy néz ki, hosszabb távon is bevált.

Nem kérdés természetesen, hogy a távmunkáról beszélünk. Ezt a munkavégzési formát a legtöbb munkáltató a vírushelyzethez alkalmazkodva vezette be, ám a tapasztalatok alapján sok helyen máig is érvényben maradt. Ennek előnyeit és hátrányait hosszasan lehetne vizsgálni, de ritkábban esik szó a távmunka és az ingatlanpiac kapcsolatáról. Márpedig az irodabérlés szempontjából sem mindegy, hogy a cégek a jelenléti vagy a távmunka lehetőségét választják.

Hagyomány és újítások

Az irodabérlés mindig is kiváló lehetőség volt a cégek számára, hogy költséghatékonyan alakítsák ki saját kis főhadiszállásukat. A kínálat szempontjából nem érhette panasz az ingatlanpiacot. Ha csupán a fővárost vizsgáljuk, akkor is jól látszik, hogy a kínálat folyamatosan nagy. Ehhez hozzáadódik még az is, hogy a befektetői kedvnek köszönhetően újabb és újabb irodaházak bukkannak fel mindenfelé. Ezek a modern és jól felszerelt épületek pedig az irodabérlés mellett jelentenek plusz indokot.

A távmunka hazánkban eddig kevéssé volt bevett munkavégzési forma. A kényszerű home office aztán olyan tapasztalatokkal szolgált, mely sok céget a formulák átgondolására sarkallt. Napjainkra egyre több vállaltnál terjedt el a távmunka lehetősége. A 100%-ban otthonról végezhető munkák száma azonban még mindig csekély. Így tehát az irodabérlés intézményét a munka világának innovációi sem tudták eltüntetni és ez vélhetően így is marad.

Átalakuló igények

Az irodabérlés tehát továbbra is egy élhető és népszerű opció. De miért is van ez így? Nos, alapvetően elmondhatjuk, hogy egy cég számára fontos, hogy rendelkezzen egy központtal. Egy olyan hellyel, ahová a dolgozói összegyűlhetnek, rendezett körülmények között dolgozhatnak és az ügyfeleket is fogadhatják. Tekintve, hogy itthon leginkább a félig otthoni félig benti, hibrid munkavégzési megoldások a legjellemzőbbek, az irodabérlés megőrizte relevanciáját. A rotációban dolgozó alkalmazottak kisebb létszáma okán ugyanakkor az igények is változtak.

Mivel sok cégnél már csak a legritkább esetben tartózkodik bent mindenki az irodában, az irodabérlés során ezt a szempontot is érdemes figyelembe venniük. Ennek fényében könnyen lehet, hogy egy kisebb iroda bérlése is elegendő lehet. Ennek megvan az az előnye, hogy a bérleti költségekből lefaraghatunk, így gazdaságosabbá tehetjük cégünk működését. A lényeg, hogy határozott munkavégzési struktúrát alakítsunk ki és ehhez mérten döntsünk az irodabérlés kritériumairól. A kínálat mindenben a segítségünkre lesz.

Címkék: iroda, iroda bérlés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.