Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 02. 14:17, hétfő | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Iszonyatos állapotban voltak az állatok

Iszonyatos állapotban voltak az állatok

Több tucat éhező kutyát találtak vasárnap egy székkutasi tanyán, az állatok egy részét félméteres vagy rövidebb láncon, madzagon az épületekben tartotta gazdájuk – közölte Kecskeméti Krisztina orosházi állatvédő.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője ugyanakkor azt mondta: a hatósági állatorvos helyszíni vizsgálata alapján a kutyák állapota nem teszi szükségessé, hogy állatkínzás gyanúja miatt eljárás induljon a gazda ellen. Az állatvédő elmondta, egy hatósági állatorvossal és rendőrökkel együtt lakossági bejelentés alapján mentek ki a Csongrád megyei község külterületén található tanyához, ahol megkötve 20-22 kutyát találtak, további 25-30 állat pedig szabadon csatangolt a két épület környékén.

Kecskeméti Krisztina szavai szerint az állatok „iszonyatos állapotban” voltak, egy részüket félméteres vagy rövidebb láncon, madzagon az épületekben tartotta gazdájuk, néhány kutyát pedig fölvitt a ház padlására, ahonnan azok nem tudtak lemászni.

A „csontsovány” állatokat megetették, és vizet is adtak nekik. Megpróbálták megtalálni a kutyák gazdáját, de nem jártak sikerrel. Ahhoz, hogy el lehessen szállítani az állatokat, a tulajdonos lemondónyilatkozatára is szükség van – tudatta a szakember. Hozzátette: ezzel párhuzamosan menhelyeket is keresnek, hiszen az összes állatot nem tudja befogadni az orosházi civil szervezet.

Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a hatósági állatorvos helyszíni vizsgálata alapján a kutyák állapota nem teszi szükségessé menhelyre szállításukat, és azt sem, hogy állatkínzás gyanúja miatt eljárás induljon a gazdájuk ellen.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.