Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Október 11. 16:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

Újabb együttműködési megállapodás a soproni asztalitenisz érdekében

Újabb együttműködési megállapodás a soproni asztalitenisz érdekében

Újabb együttműködési megállapodást írt alá szerdán délelőtt Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a TURRIS Sport Egyesület Sopron Asztalitenisz Szakosztálya és a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.

A város nevében Abdai Géza alpolgármester üdvözölte az újabb együttműködést.

A diáksport országos fejlesztési programjának keretében – összhangban Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata idevonatkozó elképzeléseivel – a Szerződő felek az elmúlt évben megállapodtak abban, hogy a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában lévő Deák Téri Általános Iskolában a 2011-2012. évi tanévtől kezdődően – felmenő rendszerben – „Asztalitenisz Sulit” hoznak létre. Az országosan egyedülálló kezdeményezés sikeresnek bizonyult, s azóta a második évfolyamon is elindult az asztalitenisz oktatása.

A Szerződő felek az „Asztalitenisz Sulit” létrehozó együttműködési megállapodásukban rögzítették, hogy a jövőben is szorosan együttműködnek és mindent megtesznek azért, hogy a program hosszútávon is sikeres legyen.

Az előzőekben rögzítettek érdekében a Szerződő felek a 2012/2013. tanév vonatkozásában újabb együttműködési megállapodást írtak alá, melynek értelmében az Önkormányzat, mint a Deák Téri Általános Iskola fenntartója továbbra is támogatja, hogy az iskola asztalitenisz bázis iskolaként működjön.

Az iskolai foglalkozások szakmai színvonalának biztosításáért továbbra is a Turris SE szakképzett edzői felelnek, továbbá az egyesület Asztalitenisz Szakosztálya a diákok rendelkezésére bocsátja az eredményes működéshez szükséges technikai eszközöket, beleértve ebbe a Kőszegi úti asztalitenisz csarnok igénybevételét is.

Az együttműködés harmadik résztvevője a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt az „Asztalitenisz Suli” 2012/2013. tanévben felmerülő költségeihez kétmillió forinttal hozzájárul.

Az eseményen a város nevében Abdai Géza fejezte ki örömét az újabb együttműködéssel kapcsolatosan. Az alpolgármester elmondta: Örömtelinek tartja, hogy az iskolai testneveléssel kapcsolatos kormányprogram – az „Asztalitenisz Suli” működtetésével – az elvárásokhoz viszonyítottan jóval magasabb szakmai színvonalon valósulhat meg.

Dr. Jámbor László vezérigazgató, a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. támogatásáról biztosította a feleket. Ahogy mondta: örül, hogy a tavalyi együttműködés sikeresen működik és bízik a hasonló folytatásban.

Szabó János, a Turris SE asztalitenisz szakosztályának vezetője óriási lehetőségnek tartotta, hogy az együttműködés segítségével tovább népszerűsíthetik az asztaliteniszt a városban.

A Deák Téri Általános Iskolában első évfolyamon 30, második évfolyamon 15 gyerkőc kezdett el asztaliteniszezni.

Címkék: asztalitenisz, Sopron, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.