Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Október 07. 10:09, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Járőrautónak álcázták a csempészautót Szabolcsban

Járőrautónak álcázták a csempészautót Szabolcsban

Harmincezer doboz csempészett cigarettát foglalt le egy járőrautónak álcázott terepjáróból a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodásznál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

- közölte a hatóság nyíregyházi vám- és pénzügyőri igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel. Dávid Zoltán a napokban történt esetről elmondta, a pénzügyőrök Mátészalkánál próbálták megállítani a NAV zöld járműveihez hasonló kinézetű, megkülönböztető jelzéssel felszerelt terepjárót, de a jármű felgyorsított és elhajtott.

A járőrök megkülönböztető hang- és fényjelzéssel mintegy ötven kilométeren át követték a szántáson, erdőben és földúton menekülő sofőrt. Végül a rendőrség közreműködésével Hodász belterületén tartóztatták fel a gyanús járművet - ismertette a sajtóreferens.

Az ellenőrzéskor harmincezer doboz, több mint 25 millió forint értékű csempészcigarettát találtak a terepjáróban, amelyet a csempészek CB-rádióval, valamint a lámpákat és féklámpákat közvetlenül kezelhető kapcsolókkal is felszereltek.

A dohányárut és a gépjárművet lefoglalták, a sofőr ellen orgazdaság miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál - tette hozzá Dávid Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára