Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Szeptember 20. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Jelentős mennyiségű csapadék várható Budapesten és tíz megyében

Jelentős mennyiségű csapadék várható Budapesten és tíz megyében

Vasárnapra a jelentős mennyiségű csapadék veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Budapestre és tíz megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat közlése szerint az időjárás nyárból őszbe vált. Egy frontrendszer helyeződik a térség fölé, amely vasárnap fokozatosan kelet felé mozdul el. Hatására csapadékos idő várható, és több fokkal mérséklődik a felmelegedés.

Az MTI-hez szombat este eljuttatott veszélyjelzés szerint vasárnap reggelig elsősorban a Dunántúlon, majd a délelőtti óráktól inkább a Dunától keletre alakulhat ki zivatar. Nagyméretű jégre, viharos szélre nem kell számítani. Ugyanakkor vasárnap a nap folyamán összességében, illetve rövid idő alatt is jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Emiatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, és Tolna megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken 24 óra alatt - de intenzív záporokból, zivatarokból akár rövidebb idő alatt is - 25-30 millimétert meghaladó eső hullhat.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 12-19 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17-22 fok között valószínű, de a Tiszántúlon még 25-26 fokig melegedhet a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.