Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. November 17. 13:08, kedd | Helyi
Forrás: kisalföld.hu

Jogerős: 4 évet kapott a gumikalapáccsal bántalmazó autós

Jogerős: 4 évet kapott a gumikalapáccsal bántalmazó autós

Jogerősen is négy év börtönre ítélték Zs. Rajmundot, aki 2013 júniusában kiakadt egy másik autósra Sopron belvárosában és egy gumikalapccsal úgy bántalmazta,hogy a sértett elvesztette eszméletét és arccsontja összetört.

A vádlott nem volt jelen az ítélethirdetésen, az ügyvédje képviselte.Néhány héten belül behívót kap a BV-től, kétgyerekes családapaként nyilván reménykedik abban, hogy már csak karácsony után.

A Győri Ítélőtábla lényegében helyben hagyta a Győri Törvényszék döntését, hiába hivatkozott Zs. Rajmund arra, hogy jogos védelmi helyzetben követte el tettét. Zs. Rajmund kezdő sofőr volt, akit 13-szor bukott meg a vezetési vizsgán.

A bíróság szerint úgy történt, hogy 2013 júniusában tétovázott az egyik soproni gumijavítónál, indexelt, de nem hajtott balra. A mögötte haladó sofőr végül kikerülte és rádudált. Először megálltak egy helyen, s mint dr. Kovács Tamás tanácsa kimondta, itt még elkerülhető lett volna a további konfliktus s az előzményeket tekintve kölcsönösséget lehet felfedezni. A második kiszállásnál azonban már nem támasztják alá bizonyítékok a sofőr állítását, a kocsiból kibányászott gumikalapáccsal szeme alatt találta el a mögötte álló férfit, majd szembefordult vele és orrnyergére sújtott. Végül otthagyta, s a sértett hívott mentőt, amikor magához tért. A szakértő szerint a sértett elveszítette szaglását.

Zs. Rajmundot életveszély okozó testi sértés miatt négy évre ítélték, s a németországi orgazdaság miatt kiszabott felfüggesztett büntetésnek végrehajtását is elrendelték. Az eddig előzetesben töltött idővel számolva 2 évet és 4 hónapot kell még rács mögött töltenie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.