Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2011. December 07. 07:43, szerda | Külföld
Forrás: HírTv

Jön a szláv tavasz? – Katonákat is bevetnek Moszkvában - Videó

Jön a szláv tavasz? – Katonákat is bevetnek Moszkvában - Videó

Az orosz rendőrség újabb több száz Putyin-ellenes tüntetőt tartóztatott le. A demonstrálók azzal vádolják az orosz miniszterelnököt és pártját, hogy meghamisította a vasárnapi parlamenti választások eredményeit.

Az őrizetbe vett személyek között van egy volt miniszter is, aki mostanában Putyin egyik leghevesebb bírálójának számít. Az ellenzéki megmozdulások miatt Moszkvában rendkívüli készültséget rendeltek el. A belügyminisztérium beismerte, hogy vidékről is küldtek rendőri erőket a fővárosba, „a lakosság biztonságának szavatolására”.

Kordonnal választják szét a rendőrök a kormánypárti és az ellenzéki tüntetőket a Győzelem téren. A Putyinnal szimpatizálók zavartalanul dobolhattak, az Egységes Oroszország nevű párt ifjúsági csoportjának megmozdulását nem zavarták szét a rendfenntartók. Az ellenzékiekkel azonban nem bántak kesztyűs kézzel, tömött buszokkal szállították el a rendőrök a demonstrálókat a helyszínről, vélhetően valamelyik börtön irányába.

Rövid időre Szergej Mitrokint is letartóztatták, és be akarták tuszkolni az egyik autóbuszba, amikor végre sikerült igazolnia, hogy a moszkvai városi tanács tagja. Egy moszkvai bíróság közben 15 napos börtönbüntetésre ítélte egy másik ellenzéki politikust, és ugyanezt a büntetést kapta a legismertebb orosz blogger is.

A többek által máris „szláv tavasznak” nevezett megmozdulások miatt nem csak a rendőrök számát sokszorozták meg Moszkvában. Az orosz hatóságok az utcára vezényelték az egyik gyors reagálású katonai egység tagjait is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.