Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2011. December 07. 07:43, szerda | Külföld
Forrás: HírTv

Jön a szláv tavasz? – Katonákat is bevetnek Moszkvában - Videó

Jön a szláv tavasz? – Katonákat is bevetnek Moszkvában - Videó

Az orosz rendőrség újabb több száz Putyin-ellenes tüntetőt tartóztatott le. A demonstrálók azzal vádolják az orosz miniszterelnököt és pártját, hogy meghamisította a vasárnapi parlamenti választások eredményeit.

Az őrizetbe vett személyek között van egy volt miniszter is, aki mostanában Putyin egyik leghevesebb bírálójának számít. Az ellenzéki megmozdulások miatt Moszkvában rendkívüli készültséget rendeltek el. A belügyminisztérium beismerte, hogy vidékről is küldtek rendőri erőket a fővárosba, „a lakosság biztonságának szavatolására”.

Kordonnal választják szét a rendőrök a kormánypárti és az ellenzéki tüntetőket a Győzelem téren. A Putyinnal szimpatizálók zavartalanul dobolhattak, az Egységes Oroszország nevű párt ifjúsági csoportjának megmozdulását nem zavarták szét a rendfenntartók. Az ellenzékiekkel azonban nem bántak kesztyűs kézzel, tömött buszokkal szállították el a rendőrök a demonstrálókat a helyszínről, vélhetően valamelyik börtön irányába.

Rövid időre Szergej Mitrokint is letartóztatták, és be akarták tuszkolni az egyik autóbuszba, amikor végre sikerült igazolnia, hogy a moszkvai városi tanács tagja. Egy moszkvai bíróság közben 15 napos börtönbüntetésre ítélte egy másik ellenzéki politikust, és ugyanezt a büntetést kapta a legismertebb orosz blogger is.

A többek által máris „szláv tavasznak” nevezett megmozdulások miatt nem csak a rendőrök számát sokszorozták meg Moszkvában. Az orosz hatóságok az utcára vezényelték az egyik gyors reagálású katonai egység tagjait is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 11:08, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma csaknem 543 millió, a halálos áldozatoké 6,327 millió a világon

A világon 542 897 046 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 327 812 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2022. Június 24. 18:04, péntek | Külföld

Belga miniszterelnök: nehéz tél elé nézhet Európa

Várhatóan nehéz télre kell készülnie Európának, a gazdasági problémák megoldására közös európai válaszokat kell találni

2022. Június 24. 16:24, péntek | Külföld

Leállhat a gázszállítás az Északi Áramlat-1 vezetéken

A német közüzemi hálózati felügyelet vezetője szerint előfordulhat, hogy Oroszország júliusban teljesen leállítja a Németországba irányuló földgázszállítást a két országot összekötő Északi Áramlat-1 vezetéken.

2022. Június 24. 06:00, péntek | Külföld

Belgium szabályozza az elektromos rollerek használatát

Belgium szabályozást vezet be július elsejétől az elektromos rollerek használatára a balesetek számának csökkentése, valamint a rendezetlenül leparkolt eszközök okozta bosszúság elkerülése érdekében