Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 05. 00:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jön az új magyar légitársaság?

Jön az új magyar légitársaság?

Formálódik új magyar nemzeti légitársaság. A hvg.hu azt írja, hogy az újjászületésében bízó civilek már kalkulálnak, méghozzá tízmilliós utasforgalommal évente, valamint 9 milliárd dolláros bevétellel és 260 millió dolláros profittal. A hírek szerint már zajlanak az előtárgyalások a finanszírozásról.

Négy kontinensen napi 60 járatot üzemeltetne az új Budapest-központú légitársaság, melyet Magyar Légiutak a Világra néven kíván megalapítani a Civil Társulás az Új Magyar Légitársaságért nevű összefogás. Reményeik szerint az új Malév Budapesten 2500, globálisan pedig további 5 ezer közvetlen álláshelyet teremtene. A sokéves légügyi tapasztalattal rendelkező, többnyire volt malévos szakembereket tömörítő szervezet az új céget hamar bevezetné a tőzsdére is. A társulás ügyvivője, Lévai Péter közlése szerint a cég vegyesvállalati formában gondolkodik, amely országba belépne, ott kisebbségi tulajdonrésszel venne részt a helyi leányvállalatban, kiküszöbölve ezzel a repülési jogokra vonatkozó feltételeket. Mint mondta, az Egyesült Államokban és Afrikában már szervezés alatt állnak ilyen partneri cégek. A rendszer szerinte akkor működhet jól, ha a partneri megállapodások után egyszerre piacra léphet az összes külföldi elosztóközpont és vállalat. Ez ugyanakkor csak akkor jöhet létre, ha megalakul a légiközlekedési társaság, amire Lévai szerint szeptember második felében kerülhet sor.

Lévai Péter azt is elmondta, hogy már az ötödik szakmai befektetői, pénzintézeti körből kaptak pozitív visszajelzést, jelenleg előtárgyalások folynak a finanszírozásról. Elmondása szerint döntően ázsiai, arab és európai befektetőkkel, pénzintézetekkel tárgyalnak.

Elképzeléseik szerint a Budapest-központú forgalom az összforgalom 34-35 százalékát tenné ki, a hazai forgalom 90 százalékát pedig az átszálló utasok adnák, helyi utas mindössze a budapesti forgalom egytizede lenne csak. A budapesti repülőgéppark tekintetében sem haladnák meg a Malév méretét. A szakmai befektetőkkel történő tárgyalásokon múlik az is, hogy mekkora hosszú távú hitelre lesz szüksége a vállalatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.