Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Február 22. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Kabaréznak a névadók: az Audival vitázik a Qoros

Kabaréznak a névadók: az Audival vitázik a Qoros

Az autóipar hatalmasságát jelzi, hogy sokszor már a modellek elnevezése kapcsán is nehéz helyzetbe kerülnek a gyártók, hiszen újabb és újabb nevekre van szükség, ami egyre több esetben szül vitát. Ezúttal a kínai Qoros kerül szembe az Audival a nomenklatúra kapcsán, hiszen az ingolstadti márka ragaszkodik 'Q' betűjéhez.

A márka- és típuselnevezéseket övező viták és perek burjánzása már nem okoz meglepetéseket, hiszen nemrégiben éppen a Kia és a kínai Qoros képviselői járultak a bíróság színe elé, hogy megvitassák a koreaiak limuzinjának keresztelőjét. A hazai piacon egyszerűen K9 névre hallgató modellel ugyanis a Kia Quoris jelvénnyel szerette volna elbűvölni az európai vásárlókat, ám az már bizonyos, hogy erre nem kerül sor, hiszen a perben a Qoros nyert. A sanghaji központú, a Chery és egy izraeli befektető által létrehozott, nagy erőkkel induló márkának egy németországi bíróság adott igazat.

A kínaiak öröme végül tiszavirág-életűnek bizonyult, hiszen látványos szedánjukat GQ3 logóval szerették volna billogozni, amin felháborodva a „Q” betű használatára kizárólagos jogot formálni igyekvő Audi postázott számukra idézést a hamburgi bíróság illetékes törvényszéke elé, ami első körben a stuttgartiaknak adott igazat.
Ennek folyománya, hogy a Qoros újdonsága egyszerűen 3-asként lép majd a Genfi Autószalon világot jelentő deszkáira, ám azt egyelőre nem tudni, hogy ez ellen a szintén fantáziátlan BMW-nek lesznek-e keresetlen szavai…

Címkék: autó, Qoros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére