Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2013. Február 22. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Kabaréznak a névadók: az Audival vitázik a Qoros

Kabaréznak a névadók: az Audival vitázik a Qoros

Az autóipar hatalmasságát jelzi, hogy sokszor már a modellek elnevezése kapcsán is nehéz helyzetbe kerülnek a gyártók, hiszen újabb és újabb nevekre van szükség, ami egyre több esetben szül vitát. Ezúttal a kínai Qoros kerül szembe az Audival a nomenklatúra kapcsán, hiszen az ingolstadti márka ragaszkodik 'Q' betűjéhez.

A márka- és típuselnevezéseket övező viták és perek burjánzása már nem okoz meglepetéseket, hiszen nemrégiben éppen a Kia és a kínai Qoros képviselői járultak a bíróság színe elé, hogy megvitassák a koreaiak limuzinjának keresztelőjét. A hazai piacon egyszerűen K9 névre hallgató modellel ugyanis a Kia Quoris jelvénnyel szerette volna elbűvölni az európai vásárlókat, ám az már bizonyos, hogy erre nem kerül sor, hiszen a perben a Qoros nyert. A sanghaji központú, a Chery és egy izraeli befektető által létrehozott, nagy erőkkel induló márkának egy németországi bíróság adott igazat.

A kínaiak öröme végül tiszavirág-életűnek bizonyult, hiszen látványos szedánjukat GQ3 logóval szerették volna billogozni, amin felháborodva a „Q” betű használatára kizárólagos jogot formálni igyekvő Audi postázott számukra idézést a hamburgi bíróság illetékes törvényszéke elé, ami első körben a stuttgartiaknak adott igazat.
Ennek folyománya, hogy a Qoros újdonsága egyszerűen 3-asként lép majd a Genfi Autószalon világot jelentő deszkáira, ám azt egyelőre nem tudni, hogy ez ellen a szintén fantáziátlan BMW-nek lesznek-e keresetlen szavai…

Címkék: autó, Qoros

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 25. 10:27, szombat | Belföld

Orbán Viktor Szerbiába utazik

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton munkalátogatást tesz Belgrádban, ahol Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnökkel tárgyal - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

2023. Március 25. 10:25, szombat | Belföld

OMSZ: egyre több orvos csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

Április 1-jén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is elindul az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer, az ügyelethez a háziorvosok és a házi gyermekorvosok ott is egyre nagyobb számban csatlakoznak.

2023. Március 25. 07:41, szombat | Belföld

Már lehet jelentkezni a nyári balatoni Erzsébet-táborokba

Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán pénteken.

2023. Március 25. 07:40, szombat | Belföld

Orbán Viktor: megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól

Megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól - jelentette be a miniszterelnök közösségi oldalán pénteken.