Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Október 20. 10:49, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Kábítószer-ültetvényt számolt fel a rendőrség Sopronban

Kábítószer-ültetvényt számolt fel a rendőrség Sopronban

Kilencvenhét tő, cserépbe ültetett vadkendert foglaltak le Vas megyei rendőrök Sopronban - tájékoztatta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-t.

Kilencvenhét tő, cserépbe ültetett, szüretelés előtt álló vadkendert és több mint hétkilónyi kábítószergyanús szárított növényi anyagot foglaltak le Vas megyei rendőrök Sopronban - tájékoztatta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-t.

Leibinger Eszter közölte: egy szombathelyi és két soproni férfit kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítanak, egyiküket, akinek soproni családi házában a marihuánát megtalálták, őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását; ketten szabadlábon védekeznek.
A szóvivő tájékoztatása szerint az ültetvényt két 38 éves soproni férfi alakította ki és üzemeltette ez év nyarától.
Leibinger Eszter közleményében beszámolt arról is, hogy a házkutatás során a kábítószer-termesztéshez használt eszközöket is megtalálták, és csekély mennyiségű szintetikus drog is előkerült.
A rendőrség kábítószerrel való visszaélés miatt további négy szombathelyi személyt, köztük egy fiatalkorút hallgatott ki gyanúsítottként, esetükben a drogtesztek pozitív értéket mutattak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.

2024. Április 07. 14:12, vasárnap | Helyi

Fókuszban a gyermekek és a környezetvédelem

Rengeteg család vett részt a Pedagógusok a gyermekekért programsorozat vasárnapi rendezvényén, amelyben a természetvédelem került a középpontba.