Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2012. Október 06. 08:01, szombat | Helyi

Két időközi választás lesz megyénkben

Két időközi választás lesz megyénkben

Vasárnap, Sopronban a 12. számú választókerületben önkormányzati képviselőt, míg Tárnokrétin a helyiek polgármestert választanak.

Sopron: összeférhetetlenség miatt

Sopronban a 12. számú választókerületben önkormányzati képviselőt választanak. A korábbi képviselő, Rádonyi László lett a Soproni Vízmű vezérigazgatója, a két poszt pedig összeférhetetlen.

Itt öt jelölt van: Gőbl György (Jobbik), Szakács Gyula (LMP), Táp Lászlóné (Fidesz-KDNP), Uzoni Pál (Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület) és Varga Gyula (MSZP).

Tárnokréti: Családi ok

Az időközi választást azért írták ki, mivel az eddigi településvezető júliusban lemondott tisztségéről. Jankovits Ferencné független polgármester - akinek ez a második ciklusa - családi okokkal indokolta döntését. Tárnokrétin a polgármesterrel együtt öttagú testület tevékenykedik a helyi önkormányzatban.

A polgármesteri posztra egyetlen jelölt van. Molnárné Boros Katalin (független,) az előző ciklusban önkormányzati képviselőként tevékenykedett a 210 lakosú rábaközi községben.

-tudósított a Kisalföld.

Címkék: Sopron, választás

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 15:56, csütörtök | Helyi

II. Adventi összejövetel a Kutyahegyen.

Sopronban idén is megrendezésre kerül a környéken élők által kezdeményezett Ádventi összejövetel.

2023. Január 30. 12:43, hétfő | PR

Felújították és átadták a Jánosik Kft. irodaházát

Ünnepélyes keretek között, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, valamint Csöbör Katalin országgyűlési képviselő jelenlétében adták át a Jánosik Kft. 350 millió forintból felújított és korszerűsített irodaházát

2023. Január 30. 11:43, hétfő | Belföld

Bravúros légimentést hajtottak végre a magyar mentősök - Videóval

Tegnap délután egy Somogy vármegyei tó nádasába csúszott az a 25 év körüli férfi, aki beleragadt a jéghideg iszapba. A mentősök helikopterrel mentették ki a szorult helyzetből, súlyos fagyási sérülésekkel került kórházba.

2023. Január 30. 11:41, hétfő | Belföld

Az idei január leghidegebb reggelét mérték hétfőn

Az idei január leghidegebb éjszakája volt a mostani, hétfőre virradóra a Nógrád vármegyei Zabaron mínusz 9,4 Celsius-fokig süllyed a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.