Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Január 03. 12:05, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Két kisgyerek mellett árultak drogot

Két kisgyerek mellett árultak drogot

A budapesti rendőrök befejezték a nyomozást egy 42 éves férfivel és egy 28 éves nővel szemben.

Az erzsébetvárosi nyomozóknak 2020 nyarán olyan információ jutott a tudomására, hogy egy VII. kerületi társasházi lakásban rendszeresen kábítószert árulnak. A gyanút tovább erősítette, hogy a kerületi járőrök 2020. augusztus 27-én igazoltattak két férfit, akik az adott lakásból távoztak és mindkét férfi ruházatából kábítószergyanús anyag került elő. A rendőrök az egyiküknél négy csomag hasist találtak, míg a másikuktól egy pakett kristály nevű új pszichoaktív anyagot foglaltak le – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy az igazoltatásokat követően a VII. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei a lakásban kábítószerkereső kutyával kutatást tartottak, amely során mobiltelefonokat, SD kártyákat, SIM kártyákat, pénzt, digitális mérleget és fecskendőket, illetve kis mennyiségű új pszichoaktív anyagokat és marihuánát foglaltak le. A nyomozás során kiderült az is, hogy a lakásban élő páros két kiskorú gyermek mellett végezte az illegális szerek árusítását és fogyasztását.

A nyomozók a 28 éves P. Beatrixet és a 42 éves H. Pétert kábítószer-kereskedelem, kábítószer birtoklása és új pszichoaktív anyaggal visszaélés, valamint kétrendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt hallgatták ki, a bűncselekmények elkövetését mindketten tagadták. A rendőrök - a szükséges eljárási cselekmények elvégzését követően - a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.