Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Június 28. 14:30, szerda | PR
Forrás: (x)

Kezdő gitáros vagy? Így válassz hangszert!

Kezdő gitáros vagy? Így válassz hangszert!

Érdekel a gitározás és most kezdőként szeretnéd kipróbálni?

A megfelelő hangszer kiválasztása nem a legegyszerűbb feladatok közé tartozik, de ha már pontosan tudod, hogy milyen zenei stílusban szeretnél majd játszani akkor némiképpen könnyebb a helyzeted. Hoztunk néhány tippet a megfelelő darab kiválasztásához.

A típus kiválasztása

Ismerkedj meg a különböző típusokkal. A leggyakoribb az akusztikus és az elektromos gitár. Az akusztikust Te magad szólaltathatod meg, míg a másik típus hangja tulajdonképpen egy elektromos jelből ered. A jeleket egy hangszedő rögzíti. Egy akusztikus változatot sokkal könnyebb hordozni, mint egy elektromosat és az elektromos gitárhoz meg kell vásárolnod különféle kiegészítőket is, mint például az erősítőt.

Mit érdemes tudni a hangzásról?

Nagyon fontos szempont a hangzás a választás során. Ha jó döntést akarsz hozni, akkor próbálj ki többféle gitárt is személyesen. Hangszerbolt Budapest számos kerületében, de még vidéken is található, ahol a helyszínen meg is ejtheted a kipróbálását. Amelyiknek tetszik a hangja azt válaszd, hiszen ez nagyban befolyásolja majd azt, hogy mennyire tudsz majd élvezettel zenélni. ha elakadsz a kiválasztásban, akkor kérd szakértő segítségét.

A mérete

Választáskor a méretről se feledkezz meg. Különösen kezdőként fontos, hogy egy kényelmes hangszert válassz, hiszen, ha túl nagy a mérete, akkor elmehet a kedved a zenéléstől. Az akusztikus gitárok többféle méretben és formában érhetők el, így azok között bátran dorbézolhatsz majd. Elektromosak esetében a „nyak” vastagságára ügyelj, hogy ne legyen kellemetlen a fogása.

Az ár és a minőség sem elhanyagolható szempont

Természetesen mindenkinek a pénztárcája dönti majd el, hogy melyik típust választja ki, de az biztos, hogy minél drágább annál jobb a minősége. Ha most még kezdőként vágsz bele a gitározásba, akkor elhanyagolható a minőség, de ha már komolyabban játszol, akkor dönts egy minőségi darab mellett.

Szerezd be a kiegészítőket is

A hangszer vásárlásával még nem ért véget a beszerző körutad, hiszen tokra, tartóra, pengetőre és esetleg húrokra is szükséged lesz. Elektromos gitár esetében az erősítőről is gondoskodnod kell.

A megfelelő gitár kiválasztása rendkívül fontos minden kezdő számára. Megfontoltan és alaposan átgondolva hozd meg végső döntésedet és ha igazán erős az elhatározásod, akkor a beszerző körutad után vegyél magánórákat is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről