Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.

Egy teljes hétvégén át élvezheti a helyi és a környező tájak pincészetei kínálta borkülönlegességeket, ugyanis a város szervezésében május 31. és június 2. között ismét megrendezésre kerül a Soproni Borünnep. De a gasztronómiai élmények mellett számos különböző programmal készülnek a szervezők. Sokszínű a zenei kínálat, a hazai nagysikerű előadók mellett helyi fellépők, fúvószene és gyermekeknek szóló előadások közül válogathatnak az ide látogatók. A street food és a kézműves kirakodóvásár pedig csak erősíti az igazi borfesztivál hangulatot.


Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínál szórakozási lehetőséget a Fő tértől kezdődően a Bástyagödrön át egészen a Várkerületen felállított nagyszínpadig.


„A Soproni Borünnep hosszú évtizedek óta a szőlőtermesztés és a helyi borkészítés hagyományai előtt tiszteleg. Ez 2024-ben sem lesz másképp, hiszen ismét megrendezzük városunk legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvényét!” – olvasható a rendezvény hivatalos weboldalán. – „Indítsuk együtt a nyarat a Hűség városában!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 12:08, kedd | Helyi

Idén is tarolt a SopronFest

Hatalmas bulival indult az idei fesztiválszezon. Az ország minden tájáról látogattak ide a SopronFestre, aminek sikerült a tavalyi debütálását is felülmúlnia.

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.