Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2021. Szeptember 10. 11:49, péntek | PR

Kiadó ingatlanok Budapesten – a sokszínűség diadala

Kiadó ingatlanok Budapesten – a sokszínűség diadala

A fővárosban elérhető albérletek rendkívül színes képet mutatnak. Tekintélyes, idős lakások, fiatalos, modern bérlemények, garzonok és több szobás monstrumok is várják lakóikat.

A kínálati bőség kényelmes helyzetet teremt, de megvannak a hátulütői is.

Nagy város, számtalan lehetőség

Budapest egy folyamatosan mozgásban lévő, nyüzsgő világváros. Az itt élők számára ez talán fel sem tűnik a mindennapokban. Ugyanakkor mikor a vírushelyzet okán kiürült a város, a különbség megdöbbentő volt. Szerencsére mostanra visszaállt a régi rend, ismét turisták érkeznek a városba és több, mint másfél millió ember éli itt az életét napról napra. A fluktuáció folyamatos, a lakók és átutazók folyamatosan cserélődnek. Új emberek érkeznek és régóta itt lakók költöznek tovább.

Ezt az embertömeget és mozgásukat az ingatlanpiacnak is muszáj követnie. A kiadó ingatlanok Budapesten épp ezért szinte végeláthatatlanul sorakoznak. A kínálat persze kereslettel is találkozik, hiszen akár üzleti, akár lakáscélú helyiségekről legyen szó, az érdeklődés folyamatosan magas. A város folyamatosan igyekszik lépést tartani az új épületek felhúzásával, ám a régebbi építmények is előszeretettel várják az ingatlankeresőket.

Az eklektika jegyében

Ha Budapest városképét egy szóval kellene jellemeznünk, az eklektikus lenne a legtalálóbb jelző. A főváros napjainkra rendkívül izgalmas keverékét adja a patinás, díszes régi és a modern, impozáns épületeknek. Ez is jól mutatja, hogy virágzása hosszú ideje tart és a jövőben sem valószínű, hogy leáldozna neki. Ezen eklektika jegyében a budapesti kiadó ingatlanok képe is rendkívül sokszínű. A belvárosban található hangulatos, régi polgári lakások mellett már megtaláljuk a néhány éves lakóparki ingatlanokat is.

Ez a sokszínűség lakásokra, irodákra és üzlethelyiségekre egyaránt igaz, így tulajdonképpen bármilyen célra végeláthatatlan lehetőség áll az érdeklődők rendelkezésére. Elsőre ez a kínálati bőség egyértelműen pozitívnak tűnhet, ugyanakkor megvannak a hátulütői is. A kiadó ingatlanok tengerében egyre nehezebb kiszűrni azokat az opciókat, melyek valóban megfelelnek számunkra. De ha ezzel tisztában vagyunk, mi is tehetünk érte, hogy a kiadó ingatlanok budapesti képe tisztuljon.

Szubjektív szűrők

A budapesti ingatlanok rengetegében legkönnyebben úgy igazodhatunk el, ha jó előre tisztázzuk saját szubjektív kritériumainkat. Ezen kritériumok mentén aztán sokkal célzottabban tudunk keresni a hirdetések között. E szempontok legalább annyira sokszínűek lehetnek, mint a kiadó ingatlanok budapesti kínálata. Vonatkozhatnak az árra, a méretre, az elhelyezkedésre és az állapotra is. Mindenképpen érdemes priorizálni aszerint, hogy számunkra melyik az a 2-3 tulajdonság, ami perdöntő.

Segítségünkre lehetnek továbbá az ingatlancégek oldalai is, melyek keresőmotorja már előre arra kér minket, hogy alkalmazzunk néhány szűrőt. Ezek alapján sokkal nagyobb valószínűséggel találjuk meg a számunkra megfelelő ingatlant. Akár lakhatás után nézünk, akár cégünknek keresünk új irodát, biztosak lehetünk benne, hogy Budapesten megtaláljuk a számításainkat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 15:34, hétfő | PR

Újbudán szolgáltat a Jánosik Kft.

Száz objektumban, mintegy 52 ezer négyzetméteren végeznek napi karbantartási feladatokat.

2022. Szeptember 22. 13:19, csütörtök | PR

K&H: mennyibe kerül a mozi? Mi lesz a zsebpénzzel? a gyerekek élete is drágább lett

Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg.

2022. Szeptember 22. 08:08, csütörtök | PR

Kerülje el a vadgázolást az első hazánkban is elérhető okos vadriasztóval

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó

2022. Szeptember 07. 14:07, szerda | PR

Védd a tetőtéri ablakodat árnyékolóval!

Az idei nyáron megdőlő hőségrekordok arra mutatnak, hogy hosszú távú megoldást kell keresni a lakások hűtésére.