Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. November 12. 07:12, szombat | Sport
Forrás: Orientpress.hu

Kiemelt orvosi ellátást kapnak az olimpikonok

Kiemelt orvosi ellátást kapnak az olimpikonok

Közös egészségügyi ellátórendszerbe kerülnek az olimpiára és paralimpiára készülő sportolók.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) és kilenc nagy klinika pedig 24 órás ügyfélszolgálatot biztosít számukra -erről döntött pénteken a kormány. A fejlesztés több mint 78 millió forintba kerül majd

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság közreműködésével készült szabályozás biztosítja a mintegy 350 olimpiai és paralimpiai sportoló 2012-es londoni olimpiára és paralimpiára való sikeres felkészüléséhez elengedhetetlen korszerű, kimagasló színvonalú, soron kívüli egészségügyi ellátását.


A kormánydöntés nyomán:
- egységes rendszer jön létre az olimpiai és paralimpiai kerettagok felkészítése, vizsgálata és szükség esetén kezelése érdekében,

- 24 órás telefonos ügyfélszolgálati rendszer kezdi meg munkáját az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) központi telephelyén, ahonnan szakszemélyzet segítségével a sérülés vagy egyéb betegség miatt felkészülésében akadályoztatott sportolót azonnal a megfelelő ellátást nyújtó egészségügyi intézménybe irányítják,

- a kiemelt ellátást a megfelelő szakmai és területi lefedettség érdekében országosan 10 intézmény végzi: az Országos Sportegészségügyi Intézet, az orvosegyetemek klinikái (Budapest, Pécs, Debrecen, Szeged), az Országos Gerincgyógyászati Központ, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, a miskolci székhelyű Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, valamint a tatai Kastélypark Klinika Kft.

Az ellátáshoz és az ehhez szükséges rendszer kiépítéséhez idén a kormány 78,2 millió forintot csoportosít át a Nemzeti Erőforrás Minisztérium fejezetébe, 2012-re pedig a jövő évi költségvetés tervezésénél az olimpiáig tartó időszakra időarányosan biztosít forrást - tudatta az Egészségügyért Felelős Államtitkárság.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.