Városlista
2022. január 29, szombat - Adél

Hírek

2021. Augusztus 06. 14:24, péntek | Helyi
Forrás: Sopronmédia Fotó: építészfórum

Kihirdették a „Sopron Multifunkcionális Konferencia- és Rendezvényközpont építészeti tervpályázat” győztesét

Kihirdették a „Sopron Multifunkcionális Konferencia- és Rendezvényközpont építészeti tervpályázat” győztesét

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. áprilisban írt ki nyílt tervpályázatot...

A pályázat keretében az egykori Hotel Maroni helyére tervezett multifunkcionális konferencia– és rendezvényközpont megvalósítási koncepcióira várták a pályamunkákat.

A Modern Városok Program részeként megvalósuló projektnek országos nyílt tervpályázatára összesen 14 pályamű érkezett be határidőre, az ország szinte minden részéről. A négy legjobb pályázat pénzdíjazában részesült, míg további két pályamunka megvásárlása mellett döntött a Bírálóbizottság. A kódszámokkal jelölt, anonim módon beérkező pályaművek közül a hét tagú, szakértőkből álló Bírálóbizottság választotta ki a legeredményesebb pályaműveket.

A pályaművek közül összesen 4 munka kapott díjazást, illetve 2 részesült megvételben.

A négy díjazott pályamű szerzője:

1. díjazott: Középülettervező Zrt.
2. díjazott: Archi-kon Kft.
3. díjazott (osztott): Építész Stúdió Kft.Archi.doc Építésziroda Kft.
Megvételben részesült kettő pályamű szerzői pedig, a ZIP Architects Kft és PRTZN Kft.

A korábban meghatározott öt bírálati szempont alapján a győztes pályamű az értékelés szerint magába foglalja a Lőverek kultúrtörténetét és az épített környezeti karaktereket, illetve harmóniában van a környezettel. Az építészeti megjelenést illetően díjazták az egyedi építészeti megoldások alkalmazását. A pályaműben szereplő létesítmény kiválóan érvényesíti a környezeti értékeket, külső anyaghasználata révén belesimul a tájba és megfelelően reagál a helyszín adottságaira, nem túl hivalkodó, mégis megmutatja magát a közönségnek.

Fotó: epiteszforum.hu

Olyan épület megvalósítása a cél, amely a hazai és nemzetközi konferenciák, kulturális rendezvények, különböző kiállítások igényeit képes kielégíteni.

A bírálat során fontos szempont volt, hogy az alaprajz jól tagolt legyen, a parkolóhelyek száma optimális, illetve a megközelíthetőség, körüljárhatóság megfelelő legyen. Funkcionalitás szempontjából egy olyan épületkomplexum létrehozására keresték a megfelelő pályamunkát, melyben párhuzamosan zajló rendezvények egymástól zavartalanul tudnak megvalósulni. A Bírálóbizottság fontosnak tartotta a központi konferenciateremben lévő színpadtechnikát, illetve a multifunkcionalitást, amely révén a nagyterem több funkciót is képes ellátni.

A pályaművek értékelésénél magasfokú prioritást élvezett a gazdaságos üzemeltetés, a fenntarthatóság, illetve a Bírálóbizottság figyelembe vette energiatudatos építészeti és műszaki megoldások alkalmazását.

A díjazott és a megvételben részesült pályaművek megtekinthetőek az Építeszfórum honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt

2021. December 15. 11:08, szerda | Helyi

Jó érzés... 300 gyermeknek tudtak segíteni

Az ágfalvi lakóparkba a hétvégi - Ádventi ünnep 2021 - rendezvénynek köszönhetően rászoruló családoknak segítettek az adakozók.

2021. December 09. 15:37, csütörtök | Helyi

Nemes kezdeményezés az Ágfalvi úti lakóparkban.

Első alkalommal kerül megrendezése az "ADVENTI ÜNNEP" az Ágfalvi úti lakóparkban.