Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 22. 11:43, hétfő | Helyi

Kimagaslóan teljesítettek a soproni diákok Leonban

Kimagaslóan teljesítettek a soproni diákok Leonban

Egy arany, egy-egy ezüst és egy bronzéremmel tért haza a soproni küldöttség a Nemzetközi Gyermek Játékokról, melyet idén a mexikói Leonban tartottak meg.

Sopronból is indult magyar küldöttség a mexikói Leon városában megszervezett Nemzetközi Gyermek Játékokra. Sopron, mint nemzeti sportváros évek óta részt vesz ezeken a versenyprogramokon, az idei évben pedig úszók, teniszezők és atléták is képviselték a Hűség Városát Mexikóban.

Tizenhét sporttehetség mérette meg magát a különböző sportágakban, akik közül hárman éremmel is öregbítették városunk hírnevét.

Az első érmet Kovács Boldizsár szerezte meg 400 méteres síkfutásban. A soproni sportoló elsőként ért be a célba, így egy arany éremmel gazdagította a csapatot. Nem sokkal később a második érmet is Kovács Boldizsárnak köszönhetjük. Ezúttal gerelyhajításban bizonyult kimagaslónak és ért el harmadik helyezést a tornán.

Ahogy Csiszár Szabolcs alpolgármester is fogalmazott, három a magyar igazság. A versenysorozat utolsó napján Kistamás Kornél és Polgárdy Tamás teniszező páros nyert ezüstérmet, ezzel megszerezve a soproni küldöttség harmadik érmét.

Városunk küldöttségének minden tagja kiemelkedően teljesített a Nemzetközi Gyermek Játékokon és mindenkinek gratulálunk az elért eredményekért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 11:37, szerda | Helyi

Elkezdődött az iskolaszezon

Elérkezett a szeptember és a diákok is elindultak az iskolába. Az első és második osztályos kisiskolások ingyenes tanszercsomaggal, a Soproni Egyetemen pedig számos fejlesztéssel és rekordszámú hallgatóval indították az idei tanévet.

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 14. 13:34, szerda | Helyi

Magyar sikerek a 2024-es párizsi olimpián

Összesen 19 éremmel tértek haza a magyar sportolók a párizsi nyári olimpiáról. Hazánkat 20 sportágban 178 sportoló képviselte, akik egytől-egyig remekül szerepeltek az olimpiai játékokon.

2024. Augusztus 08. 13:42, csütörtök | Helyi

Ingyenes tanszerekkel támogatják a kisiskolásokat

A soproni városvezetés idén is ingyenes tanszercsomagot biztosít minden első és második osztályos soproni diákot.