Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 04. 11:19, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Kisiklott egy vonat Rákosrendezőnél, 150 utas ült rajta

Kisiklott egy vonat Rákosrendezőnél, 150 utas ült rajta

Kisiklott az Esztergomból Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es jelzésű vonat Rákosrendezőnél; a járművön utazó mintegy 150 ember közül senki sem sérült meg - közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a kisiklott vonat elzárja a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között; Rákospalota-Újpest-Rákosrendező és a Nyugati pályaudvar között pedig csak egy vágányon haladhat a forgalom a vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt.

Emiatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon 30-60 perces, esetenként ennél hosszabb menetidőkre számíthatnak az utasok.

A három vonalon módosult a közlekedési rend is: az esztergomi vonatok Angyalföld állomásig közlekednek és onnét indulnak Esztergom felé, a veresegyházi vonal járatai Rákospalota-Újpest állomásról fordulnak Vác felé, a váci elővárosi járatok Rákospalota-Újpest és Vác között közlekednek, a szobi vonal utasai az EuroCity vonatokkal és a Z70-es, szobi "zónázóvonatokkal" utazhatnak a teljes vonalon, ezek minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Az EuroCity-k felármentesen vehetők igénybe

Hozzátették, a BKK elfogadja a vasúti bérleteket az M3-as metrón a Nyugati és Újpest-városkapu között, valamint a 14-es villamos teljes vonalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.