Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 31. 06:00, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

KL-selejtező - Máté Csaba szerint nem szabad esélyt adni az ellenfélnek

KL-selejtező - Máté Csaba szerint nem szabad esélyt adni az ellenfélnek

A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint az a legfontosabb a litván Zalgiris Vilnius elleni csütörtöki Konferencia-liga-selejtezőn, hogy ne adják meg az esélyt riválisuknak a \"csodatételre\".

A magyar bajnok a párharc első felvonásán, idegenben 4-0-s győzelmet aratott, így a Groupama Arénában sorra kerülő visszavágó formalitásnak tűnik, Máté Csaba ugyanakkor hangsúlyozta, tisztelniük kell az ellenfelet.

"A Zalgiris sokkal jobb csapat, mint a máltai volt az előző körben. Az első mérkőzésen láthattuk, hogy egy hiba, egy tizenegyes, egy kiállítás milyen mederbe terelhet egy mérkőzést. Nem szabad hagynunk az ellenfelünknek, hogy elhiggye, lehet esélye esetleg csodát tenni" - fogalmazott a szakvezető a szerdai sajtótájékoztatón.

Máté Csaba hozzátette, a Zalgiris a Bajnokok Ligája selejtezőjében a török Galatasaray elleni párharcban megmutatta, hogy tiszteletet érdemel - a litvánok döntetlennel (2-2) és szoros vereséggel búcsúztak (1-0) -, ezért sem akar kísérletezgetni a visszavágón.

A Ferencvárosba új igazolásként berobbant az előző bajnoki idény gólkirálya, a Paksról szerződtetett Varga Barnabás, aki eddigi tíz fellépésén tízszer volt eredményes a zöld-fehéreknél.

"Nagyon örülök, hogy sikerült átmentenem a formámat az előző szezonról, szerencsére nincs nagy különbség, hasonló dolgokat kérnek itt is tőlem, csak a védekezésből kell jobban kivennem a részemet. A hazai meccseket kezdem megszokni, egyetlen másik stadionhoz sem lehet hasonlítani a Groupama Arénát, nagyszerű érzés ilyen hangulatban játszani" - nyilatkozott a válogatott támadó, aki kijelentette, természetesen a visszavágón is nyerni akarnak.

Amennyiben továbbjut, a Ferencváros sorozatban az ötödik szezonban lesz főtáblás egy európai kupasorozatban: 2020-ban a Bajnokok Ligája, 2019-ben, 2021-ben és tavaly pedig az Európa-liga főtábláján futballozott a zöld-fehér csapat. Ezért a korai BL-selejtezős búcsút követően - a feröeri KÍ Klaksvík meglepetésre kiejtette a magyar bajnokot - egyértelmű cél volt, hogy legalább a harmadik számú sorozatban, a Konferencia-ligában összejöjjön az őszi folytatás.

A csütörtökön 20 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.