Városlista
2025. június 5, csütörtök - Fatime

Hírek

2013. Március 09. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Korai halált okozhat a feldolgozott húsok gyakori fogyasztása

Korai halált okozhat a feldolgozott húsok gyakori fogyasztása

A kolbász, a sonka, a szalonna és más feldolgozott húsok gyakori fogyasztása úgy tűnik, hogy növeli a fiatalkori halálozás kockázatát - állapította meg egy félmillió embert vizsgáló tanulmány, amelyről a BBC számol be.

A tanulmány készítői arra a következtetésre jutottak, hogy a feldolgozott húsok fogyasztása növeli a kardiovaszkuláris betegségek, a rák és ebből kifolyólag a korai halálozás kockázatát. A húsok feldolgozása során használt só és tartósítószerek ugyanis károsak az egészségre.

A szakértők ezért inkább a sovány húsok fogyasztását ajánlják. A tanulmány 13 éves időtartama alatt mintegy félmillió, 10 európai országból származó ember adatait gyűjtötték be.

Azt is megállapították, hogy azok, akik gyakrabban fogyasztottak feldolgozott húsokat, nagyobb valószínűséggel dohányoztak is, voltak elhízottak és egyéb egészséget károsító szokásaik. A kutatók azonban azt mondták, hogy az említett egyéb kockázati tényezők figyelembevételével is a feldolgozott húsok nagyban növelték a rák és a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát.

Ezek érdekelhetnek még

2025. Június 04. 07:06, szerda | Életmód

Parajd - Elkezdődött a Korond-patak elterelése, környezetvédelmi problémákat okozhat a bányából kijutó sós víz

Elkezdődtek a Korond-patak elterelési munkálatai a bányakatasztrófa sújtotta Parajdon. A sóbányából kijutó sós víz környezetvédelmi problémákat okozhat

2025. Június 01. 19:04, vasárnap | Életmód

XIV. Leó pápa: a családoktól függ a népek jövője

2025. Május 24. 07:32, szombat | Életmód

Rovarinvázió miatt átmenetileg bezár a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár

Rovarinvázió miatt az év végéig nem lesz látogatható a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár - jelentették be egy budapesti sajtótájékoztatón csütörtökön.