Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2012. Szeptember 13. 00:00, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kisalföld

Kosárlabda: edzőmérkőzések futószalagon

Kosárlabda: edzőmérkőzések futószalagon

Hazai és nemzetközi tornákkal, mérkőzésekkel készülnek a megyei élvonalbeli csapatok az októberben kezdődő bajnokságra.

Trutnovban a bajnok. Immár hagyomány, hogy az UNI Győr részt vesz a trutnovi nemzetközi tornán, mely gyakorlatilag az egyik legerősebb felkészülési állomás Európában. Nyolc – többségében euroligás – csapat szerepel a mától vasárnapig tartó viadalon. A bajnoki címvédő győriek a házigazdákkal, a lengyel Polkowicével és az orosz Orenburggal kerültek egy négyesbe. A másik ágon a lengyel Wisla Kraków, a cseh USK Praha, az orosz Kurszk és a német Wasserburg szerepel.

A győriekcsütörtök este nyolckor a Polkowicével, holnap 17.45-kor a Trutnovval, szombaton 14.30-kor az Orenburggal mérkőznek, majd vasárnap a csoportban elfoglalt pozíciótól függően a helyosztón lépnek pályára.

Tapodi Péter klubigazgató: „Tíz játékossal megyünk, Nagy-
Bujdosó Nóra kisebb térdsérülése miatt ezt a tornát kihagyja. Neki injekciós kúrát írt elő az orvos, emellett pedig idehaza külön dolgozik Bartalos István erőnléti edzővel. Az ausztrál Natalie Hurst ugyanakkor megérkezett, őt most kezdi majd beépíteni a szakvezetés."
Két vereség Brnóban. Az Uniqa-Euroleasing Sopron két mérkőzésen lépett pályára a Brno ellen. Az első meccsen a félidőben még két ponttal vezettek Székely Norbert tanítványai (30–28), ám a harmadik negyedben volt egy hétperces soproni kosárszünet, amit kihasználtak a házigazdák, s magabiztos győzelmet arattak.

Brno–Sopron 64–49. A soproni pontszerzők: Fegyverneky 12, Milovanovic 12, Krnjic 10,Teilane 4, Licskai 4, Zsovár 3, Zavecz 2, Kuttor 2.

A második mérkőzésen sok lehetőséget kaptak a soproniak fiataljai. A második félidőben Fegyverneky és Milovanovic már nem is játszott.
Brno–Sopron 77–58. A soproni pontszerzők: Milovanovic 12, Krnjic 12, Fegyverneky 8, Zavecz 6, Licskai 5, Zsovár 4, Pál 3, Böröndy 2, Kuttor 2.
A soproniak szeptember 19. és 21. között a hazai rendezésű Krasznai-kupán vesznek részt.

A Krasznai-kupán tesztelik Gunnt. A férfi Krasznai-kupa ugyanakkor már ma megkezdődik, s ezen mutatkozik be a soproni közönségnek a Kis-Rába Menti Takarék Soproni KC új csapata.

Meszlényi Róbert vezetőedző elmondta: az együttes a felkészülés közepén tart. Az erőnléti munka után nemrég kezdte el az edzőmeccseket játszani, ezzel egyidejűleg a védekező és a támadó taktikát kialakítani.
Ami nehézséget jelent, hogy a kettes posztra kiszemelt, az éveken át a francia élvonalban szereplő amerikai Tommy Gunn a legutóbbi szezont a klubjával támadt pénzügyi nézeteltérés miatt – kétéves szerződése volt, de a másodikban már távozott volna, csak a részletekről nem tudtak megegyezni – gyakorlatilag teljesen kihagyta. Az SKC szakvezetője szerint a kihagyás meg is látszik rajta. Ráadásul Sopronba érkezése után edzésen egy ütközésnél kisebb térdsérülést is szenvedett, így kihagyta a múlt hét végi edzőmeccset, csak keddtől dolgozik újra teljes intenzitással.

„Gunn biztos, hogy egy egész meccset nem bír végig – mondta Meszlényi Róbert. – Rajta kívül nincs a csapattal a térdsérüléssel bajlódó válogatott Molnár András sem, ő jövő hétfőn kapcsolódhat be a munkába. A többieket, a két új magas embert, a szintén válogatott kerettag Tóth Gergelyt és a montenegrói Filip Barovicsot viszont láthatják a szurkolók.
A torna, mivel az osztrák Güssing lemondta a szereplést, ezúttal háromcsapatos lesz, az SKC mellett a SMAFC-NYME és a Körmend indul.

A program, csütörtök, 18 óra: SKC–SMAFC. Péntek, 18 ó: SMAFC–Körmend. Szombat, 17 ó: SKC–Körmend. Pénteken 15.30-tól az SKC a Jászberény ellen játszik edzőmérkőzést.

Címkék: kosárlabda, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 02. 10:49, kedd | Helyi sport

II.Majális Cup

Második majális vizilabda kupa a soproni Lővér uszodában

2023. Június 10. 08:38, szombat | Belföld

Elérte a Balaton vízállása a szabályozási szintet

A Balaton átlagos vízállása 5 centimétert emelkedett az elmúlt 4 nap alatt, péntekre elérte a 120 centiméteres szabályozási szintet a vizugy.hu adatai szerint.

2023. Június 10. 08:37, szombat | Sport

Szegedi győzelmével négy év után újra bajnok a Veszprém

A Veszprém négy év után ismét bajnok lett a férfi kézilabda NB I-ben, mivel péntek este 31-27-re győzött a Szeged otthonában a döntő harmadik mérkőzésén.