Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Június 28. 09:03, péntek | Helyi

Közgyűlést tartottak Sopronban

Közgyűlést tartottak Sopronban

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

A közgyűlés kezdetén dr. Farkas Ciprián polgármester köszönetet mondott a soproni polgárok támogatásáért, valamint minden politikai szereplő hozzáállásáért, amit az önkormányzati választáson és a kampány során tanúsított, hiszen az mindvégig kulturált módon zajlott.

Sopron város közgyűlése a Soproni Tigrisek csapatát 7 millió forinttal támogatja, mert a kerekesszékes kosárlabdacsapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott és bajnoki címet szerzett az előző szezonban. A városvezetés további eredményes munkát és sportsikereket kívánt a bajnokcsapatnak.

A közgyűlésen döntöttek arról is, hogy a fiatalok támogatása érdekében Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata csatlakozik a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer 2025. évi pályázati fordulójához. A Bursa Hungarica egy felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjrendszer, melynek célja, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára is elérhetővé váljon a felsőoktatásban való részvétel.

Napirendi pontok között szerepelt a helyi buszközlekedés fejlesztésével és a járművek fiatalításával kapcsolatos előterjesztés is, amit megszavazott a közgyűlés. A Volánbusz Zrt. a szolgáltatási színvonal emelése érdekében a jövőben további új buszok beszerzését vállalta. Az elmúlt időszakban a soproni buszok átlagéletkora 11 évre csökkent, elérve a korábbi 13 és 18 év közötti buszok leállítását.

A képviselők szavaztak a Virágvölgyben elhelyezkedő út elnevezéséről is: az Asszonyvásár dűlőtől keletre található közút keresztelője házszámozási eljárás miatt vált szükségessé. A képviselőtestület Mágel Ágost önkormányzati képviselő javaslatára Pirkadat utcának nevezte el az útszakaszt.

A csütörtöki közgyűlésen döntés született továbbá a Tourinform beolvadásáról a Városmarketing Kft.-be, az önkormányzat és az STKH Kft.-vel való szerződés meghosszabbításáról, valamint a következő félévben esedékes közgyűlések időpontjáról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 11:37, szerda | Helyi

Elkezdődött az iskolaszezon

Elérkezett a szeptember és a diákok is elindultak az iskolába. Az első és második osztályos kisiskolások ingyenes tanszercsomaggal, a Soproni Egyetemen pedig számos fejlesztéssel és rekordszámú hallgatóval indították az idei tanévet.

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 14. 13:34, szerda | Helyi

Magyar sikerek a 2024-es párizsi olimpián

Összesen 19 éremmel tértek haza a magyar sportolók a párizsi nyári olimpiáról. Hazánkat 20 sportágban 178 sportoló képviselte, akik egytől-egyig remekül szerepeltek az olimpiai játékokon.

2024. Augusztus 08. 13:42, csütörtök | Helyi

Ingyenes tanszerekkel támogatják a kisiskolásokat

A soproni városvezetés idén is ingyenes tanszercsomagot biztosít minden első és második osztályos soproni diákot.