Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2024. Június 28. 09:03, péntek | Helyi

Közgyűlést tartottak Sopronban

Közgyűlést tartottak Sopronban

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

A közgyűlés kezdetén dr. Farkas Ciprián polgármester köszönetet mondott a soproni polgárok támogatásáért, valamint minden politikai szereplő hozzáállásáért, amit az önkormányzati választáson és a kampány során tanúsított, hiszen az mindvégig kulturált módon zajlott.

Sopron város közgyűlése a Soproni Tigrisek csapatát 7 millió forinttal támogatja, mert a kerekesszékes kosárlabdacsapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott és bajnoki címet szerzett az előző szezonban. A városvezetés további eredményes munkát és sportsikereket kívánt a bajnokcsapatnak.

A közgyűlésen döntöttek arról is, hogy a fiatalok támogatása érdekében Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata csatlakozik a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer 2025. évi pályázati fordulójához. A Bursa Hungarica egy felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjrendszer, melynek célja, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára is elérhetővé váljon a felsőoktatásban való részvétel.

Napirendi pontok között szerepelt a helyi buszközlekedés fejlesztésével és a járművek fiatalításával kapcsolatos előterjesztés is, amit megszavazott a közgyűlés. A Volánbusz Zrt. a szolgáltatási színvonal emelése érdekében a jövőben további új buszok beszerzését vállalta. Az elmúlt időszakban a soproni buszok átlagéletkora 11 évre csökkent, elérve a korábbi 13 és 18 év közötti buszok leállítását.

A képviselők szavaztak a Virágvölgyben elhelyezkedő út elnevezéséről is: az Asszonyvásár dűlőtől keletre található közút keresztelője házszámozási eljárás miatt vált szükségessé. A képviselőtestület Mágel Ágost önkormányzati képviselő javaslatára Pirkadat utcának nevezte el az útszakaszt.

A csütörtöki közgyűlésen döntés született továbbá a Tourinform beolvadásáról a Városmarketing Kft.-be, az önkormányzat és az STKH Kft.-vel való szerződés meghosszabbításáról, valamint a következő félévben esedékes közgyűlések időpontjáról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 27. 12:33, csütörtök | Helyi

Bakancslistás túratippek Sopronban

A Fertő-tájról és a Soproni-hegységről készített bakancslistát az Aktív Magyarország. Térségünk legszebb látnivalóit tekinthetjük meg, miközben aktívan kikapcsolódhatunk.

2024. Június 22. 15:34, szombat | Helyi

Sopron ezer színe

A Modern Városok Program keretében megújult, tíz kiállítóhellyel rendelkező Soproni Múzeumot választották idén Az Év Múzeumává. Az elsimerést elsősorban a múzeum- és közösségépítő tevékenységükért vehették át.

2024. Június 15. 13:31, szombat | Helyi

Indul a Tündérfesztivál, indul a Soproni Ünnepi Hetek

Június 15-16-án a legkisebbekké, a tündéreké a főszerep a Tündérfesztiválon. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a 17. alkalommal megrendezett fesztiválra, melynek fő témája idén a Föld.

2024. Június 06. 13:50, csütörtök | Helyi

Maradjon lendületben Sopron!

Megépült az M85, megújult a Lőver uszoda, a Lenck-villa, a piac, számos bölcsőde, óvoda és iskola. És még megannyi fejlesztés valósult meg Sopronban, és remélhetőleg ez a munka tovább folytatódik a jövőben is.