Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2024. Május 30. 13:46, csütörtök | Helyi

Közösen sikerült Sopront még zöldebbé tenni

Közösen sikerült Sopront még zöldebbé tenni

A folyamatos fejlesztések nem csak felújított utakat és épületeket jelent, városunk zöldterületei is állandóan szépülnek és bővülnek. Az utóbbi időben átadásra került megannyi park és tér, illetve séta- és kerékpárút.

2019 óta közel 100 utcát újítottak fel, további 890 parkolóhellyel bővült a belváros az Árpád utcában magasodó parkolóháznak köszönhetően. Folytatódott a Várkerület korszerűsítése és kiemelt figyelmet fordított a városvezetés nem csak az út, de a járdafelújításokra is.

A közlekedés biztonságosabbá és zökkenőmentesebbé alakítása mellett a zöldterületek fejlesztése szintén kiemelt figyelmet kap a városvezetés részéről. A Lővérekben felújították a séta- és kerékpárútvonalakat, erdei játszótereket, valamint rendre megújulnak a kilátók. Muckon megépült az Erdő Háza, mely az egykori határőrőrs helyén található.

A város parkjait, közterületeit is rekonstruálták. Új parkot létesítettek a Koronázódombon és teljes felújítást kapott a Washington park, a Paprét, a Szélmalom tér és a brennbergbányai Szent Borbála tér.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 09:03, péntek | Helyi

Közgyűlést tartottak Sopronban

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

2024. Június 27. 12:33, csütörtök | Helyi

Bakancslistás túratippek Sopronban

A Fertő-tájról és a Soproni-hegységről készített bakancslistát az Aktív Magyarország. Térségünk legszebb látnivalóit tekinthetjük meg, miközben aktívan kikapcsolódhatunk.

2024. Június 22. 15:34, szombat | Helyi

Sopron ezer színe

A Modern Városok Program keretében megújult, tíz kiállítóhellyel rendelkező Soproni Múzeumot választották idén Az Év Múzeumává. Az elsimerést elsősorban a múzeum- és közösségépítő tevékenységükért vehették át.

2024. Június 15. 13:31, szombat | Helyi

Indul a Tündérfesztivál, indul a Soproni Ünnepi Hetek

Június 15-16-án a legkisebbekké, a tündéreké a főszerep a Tündérfesztiválon. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a 17. alkalommal megrendezett fesztiválra, melynek fő témája idén a Föld.