Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Május 19. 08:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Külföldi szerződést ígérve csapta be egy fiatal focista szüleit egy férfi

Külföldi szerződést ígérve csapta be egy fiatal focista szüleit egy férfi

Vádat emeltek egy a férfivel szemben, aki egy bécsi labdarúgó-egyesülethez ígért szerződést egy 15 éves szegedi fiú szüleinek, a felkészítését is vállalta, az osztrák klubnál azonban nem is hallottak róla

- tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit üzletszerűen elkövetett jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint az egyik főváros közeli kisvárosban élő férfi egy helyben ismert focista révén került kapcsolatba a Szegeden sportoló fiúval és szüleivel 2018-ban. A szülők a fiuk labdarúgó-pályafutását külföldön képzelték el. A vádlott felmérte a fiú képességeit, fizikai állapotát, személyi edzést is tartott, majd felvázolta a szülőknek, hogy 32 ezer euró kell a bécsi szerződéshez, és az egyik szülőnek is ki kell költöznie. Ennek eléréséhez további négy hónapos fizikai, technikai, mentális felkészítést is szükségesnek talált a vádlott, amelyet el is vállalt. A vádlott ígérete szerint ezután 2018 nyarán a klubbal tanulmányi szerződést kötnek, melynek keretében az osztrák egyesület havi 2500 eurót fizet, plusz 500 euró lakhatási támogatást is nyújt. A vádlott szerint ehhez kezdésként 25 ezer euró - akkori árfolyamon 7,8 millió forint - egyszeri befizetése szükséges, amit a szülők át is adtak a férfinak.

A vádlott Szegeden és a lakóhelyén az általa szükségesnek vélt felkészítést megtartotta, azt állítva, hogy az abban segédkező korábbi első osztályú focistának is kell 220 ezer forint, aki valójában ingyen foglalkozott a fiúval. A vádlott ezen kívül a szülőktől 2018 tavaszán 2,2 millió forintot is kölcsönkért magáncélra, azzal a valótlan indokkal, hogy azt a magyar labdarúgást fellendítő projekt megvalósítására fogja fordítani.

A vádlottat a valóságban az elsőosztályú bécsi klubnál nem ismerték, a 25 ezer eurót pedig be sem fizethette, mivel az egyesület szabályi szerint a szerződésnek nincsenek ilyen feltételei. A férfi a sértetteknek a négy hónapos ismeretség alatt 10,2 millió forint kárt okozott, amely nem térült meg az eljárás során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.