Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 30. 07:15, péntek | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Kútban találták meg a négy évvel ezelőtti gyilkosság áldozatát

Kútban találták meg a négy évvel ezelőtti gyilkosság áldozatát

Négy évvel a bűntény után derítettek fel egy gyilkosságot Egerben; az eddig ismeretlen tettes 2008-ban vert agyon egy 46 éves nőt.

A gyanúsított azonos azzal a most 30 éves férfival, aki életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, mert 2009-ben baltával agyonütött egy svájci nőt a Bács-Kiskun megyei Szankon.

A nyomozás során régészek segítségével az egyik egri ház udvarán, egy betemetett kútba rejtve találták meg az áldozat holttestét; a bűntény szerdai rekonstruálása alkalmával a gyanúsított beismerő vallomást tett.

Az alezredes elmondta, hogy az áldozat lánya 2008 júniusában tett bejelentést édesanyja eltűnéséről, majd miután a rendőrök a törvényben meghatározott határidőig sem találták meg az asszonyt, lezárták az eljárást.

Ugyanakkor az elmúlt évben felülvizsgálták az eltűnési ügyeket, s ekkor derült ki, hogy összefüggés lelhető fel a szanki gyilkos személye és a nő között. E. Tamás ugyanis közös portán lakott a nővel és annak férjével Egerben, a Vörösmarty úton.

A helyszíni vizsgálat során megtalálták a holttestet, és a boncolás során kiderült, hogy a nő gyilkosság áldozatává vált. A gyanúsított a kihallgatása során elmondta, hogy kapcsolata volt az áldozat lányával, ám ezt az anya ellenezte, ezért haragos viszony alakult ki közöttük. A gyilkosságot ittasan követte el, állítása szerint az alkohol rendkívüli agresszivitást vált ki nála.

A Szegedi Ítélőtábla 2010 októberében ítélte életfogytiglani szabadságvesztésre az akkor 28 éves férfit. A verdikt szerint E. Tamás akkor egy baltával tizenötször sújtott le áldozatára, majd 168 ezer forintnyi értéket zsákmányolt. A táblabíróság nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a férfit, aki legkorábban harminc év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.