Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Október 10. 15:28, szerda | PR
Forrás: InfoVáros | Pozsgai Kitti

Kutyafogathajtók Véneken

Kutyafogathajtók Véneken

Második alkalommal rendeznek Véneken kutyafogathajtó versenyt. A látványos futamokon kívül rengeteg kutyás keretprogrammal várják a vendégeket.

2012 október 13-án szombaton 9 órakor akár kerékpáros túrával is indíthatjuk a napot. A Széchenyi térről egyenesen Vénekre tekerhetünk, előzetes regisztrációt a polgarmester@venek.hu címre várnak. Tíz kilométer letekerése után a gyönyörű véneki Duna-parton már bele is vethetjük magunkat a kutyás forgatagba. A rendezők izgalmakkal teli hétvégét ígérnek.

Bazsó Zsolt és Dér Andrea második, de minden bizonnyal nem utolsó alkalommal rendeznek kutyafogathajtó versenyt. Bazsó Zsolt elárulta, hogy 2014-ben Magyarországon rendeznek Európa Bajnokságot és még az sincs kizárva, hogy éppen Véneken. Már a mostani hétvégén sem csak hazai versenyzők indulnak, a több mint 35 regisztrált között vannak osztrák és cseh indulók is.
A speciális edzőkocsis futamokon kívül lesznek akik scooterrel, kerékpárral indulnak a kutyákkal, de canicross és bikejöring futamindulók is lesznek. (Azok kedvéért, akik velem együtt nincsenek tisztában ezekkel a szakszavakkal mondom, hogy rolleres, derékhoz kutyát csatoló futó, és kerékpárhoz 1-2 kutyát kapcsoló versenyszámokról van szó.)
A futamok előtt komolyan ellenőrzik a felszereléseket- mondta el Bazsó Zsolt, hozzátéve, hogy a versenyzők testi épségénél is jobban figyelnek a kutyákéra. A II. Szigetköz- Vének Kutyafogathajtó Kupán mindezekért a színész, humorista, író Horváth János felel majd, mint race marshall.
De mi köze van Badár Sándor egyik legjobb barátjának a kutyafogatokhoz? Azon kívül, hogy a sportágat gyakorlatilag ő honosította meg Magyarországon, talán csak annyi, hogy a magyar versenyzők közül nála jobban talán senki sem merült bele ebbe a témába. Harminc éve is van már talán, hogy kutyaszánhajtással foglalkozik, közben élt Alaszkában is, hogy - ahogy ő fogalmazott- "még jobban tudjak kutyaszánt hajtani és megtanuljam Alaszkát”.
Szombaton és vasárnap is érdemes kilátogatni Vénekre, a kísérő programok között fellép majd a világhírű Tűzmadarak csoport is, de sétahajókázás előtt-után azt is megtudhatjuk mit takar a "musher kocsma".
Messzebről érkező vendégeknek ajánljuk:

Győr belvárosában, csendes környezetben,minikonyhával, tévével, telefonnal felszerelt összkomfortos szobával várja vendégeit aHotel Szieszta. (Az alagsorban pezsgőfürdő, szauna, fitness terem szolgálja az Önök kényelmét.

Fotók: est.hu/pcas.hu/sleddogsportclub.hu/tuzmadarak.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat