Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2022. Március 14. 09:03, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Lakásról lakásra jártak a betörők

Lakásról lakásra jártak a betörők

Segélykérésre reagálva a helyszínen tetten érték azt a két férfit a dunakeszi rendőrök, akik zárfésűkkel felszerelkezve jártak lakásról lakásra.

Egy Dunakeszi, Huszka Jenő utca társasház lakói hívták március 9-én kora délután a rendőröket, miután a lépcsőházban számukra idegen emberek tűntek fel, akik sorra kopogtattak a bejárati ajtókon – közölte a rendőrség.

A járőrök az első és a második emeleti fordulóig lépcsőztek, amikor megláttak két férfit. Kiderült, nem ott laknak, a kérdésre pedig, hogy akkor mit keresnek az épületben össze-vissza válaszokat adtak. Legbeszédesebb mondatukkal zárták le a diskurzust: csak ügyvéd jelenlétében hajlandóak további kérdésekre válaszolni.

Erősítette a bűnös ott tartózkodásuk gyanúját, hogy ruhájuk speciális szerszámokkal - zárfésűk, csípőfogó - volt kitömve, de akadt még ott némi bankjegy és női gyűrű is. Elfogás, előállítás, elszámoltatás következett. Utóbbi rövidnek bizonyult, ugyanis korábbi ígéretük ellenére egyikük sem tett vallomást - pedig védőjük jelen volt – tette hozzá a rendőrség.

A helyszínen kiderült még, az egyik első emeleti lakást „megcsinálták”, 130 ezer forintot és egy gyűrűt loptak el, miután szinte láthatatlanul, szaknyelven roncsolásmentesen bejutottak.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egyelőre egy rendbeli lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 49 éves gyömrői, valamint a 22 éves maglódi férfi ellen, egyben vizsgálják, hogy további hasonló jellegű bűncselekményekkel összefüggésbe hozhatók-e.
Az őrizetbe vett gyanúsítottakat a bíróság azóta letartóztatta.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 09:06, csütörtök | Kék hírek

Két rendőrt is megvert egy szlovák férfi Miskolcon

Az egyik rendőrt páros lábbal rúgta fejbe az agresszív férfi.

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.