Városlista
2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2018. Április 27. 14:53, péntek | PR

Lakást adna ki? Első a felújítás!

Lakást adna ki? Első a felújítás!

Még mindig nagy lehetőségek vannak a rövidtávú lakáskiadásban, ami itthon leginkább az Airbnb vagy Booking.com nevével forrott össze. Jó, ha tudjuk, a legjobb bevételt az igényesen kialakított ingatlanokkal érhetjük el.

Remek helyen akár a felújítandó is jó üzlet

Nagyon sokan vágtak bele a lakáskiadásba az elmúlt években, elsősorban Budapesten. Olyannyira, hogy már tavaly jelezték a szakértők, túlkínálat van a fővárosi, Airbnb-n illetve Booking.com-on kínált, ingatlanokból.
Még mindig van esélyünk belépni a piacra, ha jó helyen veszünk lakást. Viszont ha ki szeretnénk tűnni a tömegből és vonzó célpont szeretnénk lenni az idelátogatóknak, akkor színvonalas szolgáltatással érdemes próbálkoznunk.
A kedvezőtlen adottságú lakásokból a szakértők szerint nem igazán lehet profitálni, még a profi marketing sem segít. A külföldi turisták, mivel nagyon nagy kínálatból választhatnak, a legjobb ár-érték arányú lehetőségre fognak szavazni. Azoktól pedig, akik csak az olcsó ‘ágybérlés’ miatt jönnek hozzánk, sok jóra nem számíthatunk.

Ám van döntési lehetőségünk: ha nem szeretnénk rövid távra kiadni a lakást, napi szinten a teendőkkel - reptérre járással, kalauzolással, ágynemű mosással és hasonlókkal - foglalkozni, akkor hosszú távra is kereshetünk bérlőket. A tendencia leginkább az, hogy a kevésbé mozgalmas életre vágyó tulajdonosok fokozatosan áttérnek a hagyományos lakáskiadásra.
Mindkét esetben magasabb árat kérhetünk, no és igényesebb, ‘színvonalasabb’ vevőkört vonzunk be, ha invesztálunk a megvett ingatlanba. A bérleti díjak az évek során korábban elképzelhetetlen magasságokba kúsztak fel, így egy szép és jól felszerelt lakással komoly bevételre tehetünk szert. Mi pedig sokat nyerünk, ha például korszerűsítjük a hőszigetelést. Az energetikai felújítás rengeteg pénzt hoz vissza.

Nemcsak a pénz, a kreativitás is sokat számít

Mindenképpen áldozzunk tehát a lakásra, válasszunk profi kivitelező csapatot, ha ki szeretnénk adni. Ehhez komoly tőkére sincs szükségünk. Kár azt gondolni, hogy mivel nincs kéznél pár százezer forint, inkább a meglevő állapotában - mondjuk hetvenes évekbeli bútorokkal, beázásokkal, elavult infrastruktúrával - adhatjuk csak ki az ingatlant.
Kisebb összegekhez könnyen, gyorsan hozzájuthatunk személyi kölcsön igénybevételével. Ezek a kölcsönök szerencsére jelenleg rendkívül jó kondíciók mellett, korábban elképzelhetetlenül alacsony THM-mel vehetők fel.
Az olcsóbb lakberendezési áruházak kínálatából pár ezer, tízezer forintból barátságos, fiatalos stílusban berendezhetjük az ingatlant. Érdemes néhány innovatív ötletet ellesni, erre kitűnő a Pinterest: például pár antik stílusú izzó, búrának pedig befőttesüveg, és olyan hangulatú lesz a konyhánk, mint egy kávézó.

Törődjünk az értékelésekkel

Ha Airbnb lakáskiadók vagyunk, a komment falunk hamarosan tele lesz pozitív értékelésekkel. Hiszen a vakációt mindenki szereti hangulatos, inspiráló, kellemes helyen tölteni.
A kölcsönfelvétel egy ilyen biztos bevételt hozó üzletnél teljesen kockázatmentes. Pár hónapon belül - ha sikerül a számunkra megfelelő díjért bérlőket találni - akár vissza is jöhet a kölcsönként felvett pénz. Szerencsés forgatókönyv esetén könnyedén, előtörlesztéssel visszafizethetjük a hitelt. Nem kétséges, hogy a magasabb bevétel a lakás fejlesztésére szánt pénzt vissza fogja hozni, akár hosszú, akár rövid távra adjuk ki az ingatlant.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 13. 17:40, szerda | PR

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ.

A napokban ünnepélyes keretek között adták át a közel 3 milliárd forintból felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központot -jelentette be Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa

2023. Szeptember 06. 16:35, szerda | PR

Színvonalas, piacképes képzések-VLS

Intézményünk, a VLS Oktatási Központ felnőttképzési tevékenységét 1988-ban kezdte, így az egyik legnagyobb múltra visszatekintő felnőttképzési intézmény.

2023. Szeptember 04. 20:47, hétfő | PR

Táplálkozási tanácsadó: a vitaminital nem csak a kánikulában jó megoldás

Magyarország szívében fekvő Akasztón ,Európában is egyedülálló technológiával felszerelt gyárban állítják elő a Power Fruit, Pro+, Pro+Vegi vitaminitalokat és az Absolute Live termékcsalád egyedi fejlesztésű sportitalait.