Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

-0001. November 30. 00:00, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Lebuktatták a rendőrök mamát és csapatát

Lebuktatták a rendőrök mamát és csapatát

Egy 25 éves magyar nő, a mama rendkívül szervezetten, nemzetközi szinten irányította a kábítószer-kereskedő bandát. A futárait és őt a cseh társszervekkel együttműködve fogták el a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat eljárást a 25 éves M. Alexandra Mária ellen – közölte a rendőrség.

A gyanú szerint a 25 éves „mama” fedőnevű nő rendszeresen vásárolt kábítószert külföldről, a marihuánát rokonok és futárok révén hozatta. A futárok részére megszervezte a pénzváltást, a vonatjegy vásárlását, a beszerző utakat pedig folyamatosan koordinálta, majd a beérkező árut továbbértékesítette.

A nő férje és unokaöccse 2020. július 12-én bukott le egy kilogramm marihuánával a Kelenföldi Pályaudvaron, amikor Bécsből Budapestre hozták a kábítószert vonattal.
Egy másik futárt 2020. október 23-án fogtak el a rendőrök a szobi vasútállomáson, amikor egy Szlovákiából érkező vonattal több mint három kilogramm kannabiszt csempészett be az országba. A nő utasítására hozott kábítószert az a férfi is, akit a rendőrök szintén a szobi vasútállomáson fogtak el 2020. december 4-én. Ruházatába rejtve öt csomag, mintegy egy kilogrammnyi kannabisz volt. Ebben a két ügyben a Váci Rendőrkapitányság folytat eljárásokat.

„Mama” nem csak kábítószerben utazott. A rendőrök a nőt akkor fogták el Kunszentmártonnál, amikor 2021. január 11-én egy társával hat szír illegális migránst szállítottak autójukkal. A cél az volt, hogy a déli határtól átutaztassák őket az országon. Az embercsempészés ügyében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

A nőt a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.