Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Március 01. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Lejárt a moratórium, megkezdődhetnek a kilakoltatások

Lejárt a moratórium, megkezdődhetnek a kilakoltatások

Mostantól elkezdődhetnek a kilakoltatások és árverezések, mivel lejárt az ezeket tiltó moratórium hatálya - írja a Magyar Hírlap.

A kormány ugyan még decemberben megállapodott a Magyar Bankszövetséggel arról, hogy a 90 napon túli devizahitel-tartozást felhalmozó adósok ne kerüljenek az utcára, de az ehhez szükséges jogszabályok még nem készültek el.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azt a tájékoztatást adta, hogy „a tartozás átváltásának és elengedésének szabályait tartalmazó jogszabály előkészítése folyamatban van. A kormány a szabályozás részletes tartalmáról egyeztetést folytat az érintett szakmai és civilszervezetekkel. E jogszabály-előkészítő munka lezárása után, várhatóan március elején nyújtják be a jogszabályjavaslatot az Országgyűlésnek.

A kormány olyan eljárásrend kialakítására tesz javaslatot, amely a hiteladósok és a pénzügyi intézmények számára is kellő időt és lehetőséget biztosít a részvételre, a jogosultság igazolására, illetve a megvalósításra. Ennek megfelelően május 15-ig lesz lehetősége az érintetteknek a programba való jelentkezésre. Az eljárás a devizaadósok számára költségmentes lesz.” Binder István, a PSZÁF elnöke azt mondta a lapnak, hogy jelenleg valamivel több mint 144 ezer hiteladós esett 90 napon túli késésébe.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország