Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2021. Április 02. 14:56, péntek | PR

Lemaradtál a lomtalanításról?

Lemaradtál a lomtalanításról?

Tavasszal indulnak az állami lomtalanítások a nagyvárosokban. Ilyenkor végre megszabadulhatsz a felesleges holmiktól. Akkor sincs nagy gond, ha lemaradtál a lomtalanításról, mert vannak cégek, amik máskor is elvégzik.

A tavaszi nagytakarítás jegyében megindulnak az országos lomtalanítási kampányok. Ilyenkor a megadott időpontban mindenféle megunt holmik, törött lábú székek és lyukas fazekak lepik el a város utcáit, amit aztán a közterületfenntartó vállalatok eltakarítanak. Előfordulhat azonban, hogy elfelejted kirakni a holmikat, vagy éppen nem vagy otthon, mikor lomtalanítás van. Ilyenkor sincs azonban gond, mert vannak cégek, amik vállalják a lomtalanítást évközben is.

Lomtalanítás magáncéggel

Vannak cégek, amik a lomtalanítási időn túl is vállalják, hogy elszállítják a megunt holmikat. Sőt! Egyes cégek még azt is vállalják, hogy hagyatéki lomtalanítást csinálnak, azaz egy elhunyt szerettünk után hátramaradt holmikat átszortírozzák és elszállítják. Ez óriási segítség lehet, mert sokszor nehéz ilyen esetben megoldani a logisztikát.

Miket visznek?

Alapvetően ugyanazok a szabályok vonatkoznak a magáncégek szolgáltatásaira is, mint az állami lomtalanításra. A legtöbb háztartási holmit, megunt kacatokat, bútorokat, ruhákat el tudják szállítani. A veszélyes hulladéknak minősülő dolgokat, például akkumulátort, azonban nem. Ezeknek a szakszerű hulladékba helyezéséről nekünk kell gondoskodni.

Miért érdemes magáncéggel lomtalanítani?

Az állami lomtalanítás egyik legkellemetlenebb hozadéka, hogy másfél napig megtelnek az utcák a lomokkal, kacatokkal. Sok ember túrja át a halmokat még használható holmikat keresve, és ez sokszor azzal jár, hogy szétszórnak mindent. A mi holmink ugyanúgy közprédára van kirakva, mint a szomszédé, és vannak olyan dolgok, amiket inkább nem szeretnénk így látni.

Ha magáncégtől rendelsz meg lomtalanítást, akkor ilyen nem fordulhat elő. A cégek összeszedik a feleslegessé vált holmikat és gondoskodnak a szakszerű hulladékba helyezésről. Garanciát vállalnak, hogy nem köszön vissza a nagymama kiöregedett fotelja a sarki ószeresnél.

A másik nagy pozitívum, hogy akár egész háztartást leselejteznek, és nem nekünk kell mozgatni a sokszor nehéz holmikat, bútorokat. Érdemes árajánlatot kérni, mert sok kényelmetlenségtől és cipekedéstől tudnak megóvni a céges lomtalanítások.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 31. 14:02, szerda | PR

Kedvező áron is lehet biztonságos a nyomtatás

Több lehetőség közül választhatunk, ha a tonerkazetta cseréjére kerülne sor.

2021. Március 31. 14:00, szerda | PR

A ruhatárunk és az otthonunk tavaszi felfrissítése olcsón és egyszerűen

Ruhatárunkat és az otthonunkat könnyedén felfrissíthetjük, ha mi magunk varrunk.

2021. Március 23. 17:27, kedd | PR

Válassz női ruházatot 2021-es Pantone színekben

Évről-évre sok nő, divattervező és lakberendező várja izgatottan, hogy melyek lesznek az aktuális év divatszínei. A Pantone Color Institute, azaz a Pantone Intézet minden évben kihirdeti az év trendszíneit.

2021. Március 19. 15:40, péntek | PR

A Jánosik Kft. takarítja Magyar Nemzeti Múzeumot

A Jánosik és Társai Kft. nyerte meg a Magyar Nemzeti Múzeum takarítására kiírt közbeszerzési eljárást 2+1 évre.