Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. December 01. 13:41, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Letartóztatásban a férfi, aki baltával fenyegette a rendőröket

Letartóztatásban a férfi, aki baltával fenyegette a rendőröket

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy Győr-Moson-Sopron megyei nő 2022. november 25-én, 21 órakor bejelentést tett a rendőrségen, miszerint a fia be akarja rúgni a házának ajtaját, ami miatt veszélyben érezte magát. A helyszínre érkező rendőrök – akik a bejelentőtől azt is megtudták, hogy a 30 éves férfi kiszámíthatatlan mentális állapotú, egyúttal édesapja ellen korábban élet elleni bűncselekményt követett el – a ház kapujánál vették észre az elkövetőt, aki egy baltát tartott a kezében.

A rendőrök felszólították a férfit, hogy dobja el a baltát, amelynek ő nem tett eleget, hanem azt a feje fölé emelve lóbálni kezdte, majd üvöltve távozásra hívta fel a hivatalos személyeket. Az intézkedő rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a baltát, aki a megalapozott gyanú szerint elindult feléjük és azt mondta, hogy „takarodjatok innen, különben meg fogtok halni”. Amikor a férfi már csak tíz méterre volt a rendőröktől, a baltát újra fejmagasságba tartotta és azt üvöltötte, hogy „lőjetek, akkor is megöllek benneteket.” Ezen kijelentésével egy időben a férfi futni kezdett és megközelítőleg 5 méterre volt a rendőröktől, amikor egyikük figyelmeztető lövést adott le.

Ezután a rendőrök folyamatosan hátráltak, miközben a férfi baltával a kezében gyalogosan követte őket és megölésükkel fenyegetőzött. Időközben megerősítő rendőri egységek is érkeztek, akiket a férfi szintén fenyegetett, de észlelve a rendőri fölényt hátrálni kezdett.

Mivel a férfi továbbra sem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, végül ellenszegülésének megtörése érdekében elektromos sokkolót és testi kényszert alkalmaztak vele szemben, és elvették tőle a még mindig nála lévő baltát.

A bíróság az ügyészség indítványára a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását, – aki a jelen bűncselekményt visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, egy hónapi időtartamra elrendelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni