Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Október 11. 08:37, csütörtök | Helyi
Forrás: kisalfold.hu

Állványt bontanak a Tűztorony mellől

Állványt bontanak a Tűztorony mellől

A kivitelező a napokban kezdte meg a soproni Tűztorony állványzatának lebontását. A következő, látványos munka várhatóan október 24-én lesz.

A kivitelező a napokban kezdte meg a soproni Tűztorony állványzatának lebontását. A torony külső falánál megpróbálták az eredeti színt visszaállítani, így az most egy halvány, pasztell árnyalatot kapott.

A következő, látványos munka várhatóan október 24-én lesz. Ekkor állnak majd neki ugyanis a daru szétszerelésének. Mindez a tervek szerint október 30-ig tart. A daru helyén lévő sétányszakaszt ezt követően állítják helyre. Úgy értesültünk, hogy a Tűztorony teljes felújításával, illetve a „levonulással" idén végeznek a szakemberek.
A Várfalsétány Bünker köz Színház utca mögötti szakaszán már csak a sétány burkolása és növényesítése vannak hátra. Ezt követően kerülnek elhelyezésre a sétány szakaszait lezáró acélkapuk. A Színház utca 3. mögötti szakaszon a római kori bástya maradványait bemutató pince kialakításának befejező munkái folynak.

A pince feletti járófelület és sétányrész burkolása fejeződik be hamarosan. A Várkerület mögötti szakaszon a burkolás és növénytelepítés munkái vannak hátra.

A Match áruház mögött a növényirtás és a meglévő kockakő burkolat letakarítása van folyamatban. A Szent György utca felé kialakított várfal áttörésével kialakított lépcső fa lépcső elemeinek elhelyezése, kőzúzalék burkolat készítése és a növények beültetése következik.

Helyreállításra kerül az Előkapu utca is, új gránit kiskockakő burkolatot kap, a fahidak is felújításra kerülnek.

-tudósított a Kisalföld.
Fotó: Magasi

Címkék: Sopron, Tűztorony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.