Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2012. Július 15. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

London: mintha katonai megszállás alatt

London: mintha katonai megszállás alatt

Újabb 3500 katonát mozgósított a brit hadsereg az olimpia védelmére. Az újabb kontingens bevonására azért volt szükség, mert a G4S nevű magáncég képtelen volt elegendő biztonsági őrt kiképezni a játékokra, pedig 110 milliárd forintnak megfelelő összeget nyújtottak számára erre a feladatra az olimpia költségvetéséből.

Egyelőre nem világos, miért csak két héttel a kezdés előtt derült fény a hiá­nyosságra, és hol akarják elhelyezni az újabb egységeket, mert ezzel 17 ezerre nő a játékok biztonságára vigyázó katonák száma. A londoni lakosság ide­geit amúgy is borzolja a katonaság, amely légvédelmi rakétaütegeket telepített az olimpiai létesítményeket körülvevő házak tetejére. Ez is része annak a többrétegű légi biztosításnak, amelyben harci helikopterek és repülőgépek is szerepet kapnak majd. Szombatra virradóra életbe lépett a repülési tilalom is, augusztus 15-ig kitiltották a kisebb motoros gépeket, a vitorlázókat és a hőlégballonokat a londoni légtérből. A hatóságok így akarják elérni, hogy az olimpia lekerüljön a terrorszervezetek vonzó célpontokat felsorakoztató listájáról.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 13:03, szerda | Külföld

Meghosszabbíthatják a két utolsó atomerőmű üzemidejét Németországban

Az energiaellátás biztonságának fenntartása érdekében egy negyedévvel, 2023 áprilisáig meghosszabbíthatják a két utolsó németországi atomerőmű üzemidejét.

2022. Szeptember 27. 06:00, kedd | Külföld

Romániában hárommillió lejárt szavatosságú vakcinát kellett eddig megsemmisíteni

Romániában hárommillió lejárt szavatosságú, koronavírus elleni vakcinát kellett eddig megsemmisíteni, és további hárommillió dózis szavatossága fog lejárni az év végéig.

2022. Szeptember 27. 06:00, kedd | Külföld

Szeptemberben nagyot romlott, recessziót jelez előre az ifo német üzleti hangulatindexe

A vártnál nagyobb mértékben romlott, kétéves mélypontra esett szeptemberben a német üzleti hangulatindex a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének felmérése alapján.