Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2012. Július 15. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

London: mintha katonai megszállás alatt

London: mintha katonai megszállás alatt

Újabb 3500 katonát mozgósított a brit hadsereg az olimpia védelmére. Az újabb kontingens bevonására azért volt szükség, mert a G4S nevű magáncég képtelen volt elegendő biztonsági őrt kiképezni a játékokra, pedig 110 milliárd forintnak megfelelő összeget nyújtottak számára erre a feladatra az olimpia költségvetéséből.

Egyelőre nem világos, miért csak két héttel a kezdés előtt derült fény a hiá­nyosságra, és hol akarják elhelyezni az újabb egységeket, mert ezzel 17 ezerre nő a játékok biztonságára vigyázó katonák száma. A londoni lakosság ide­geit amúgy is borzolja a katonaság, amely légvédelmi rakétaütegeket telepített az olimpiai létesítményeket körülvevő házak tetejére. Ez is része annak a többrétegű légi biztosításnak, amelyben harci helikopterek és repülőgépek is szerepet kapnak majd. Szombatra virradóra életbe lépett a repülési tilalom is, augusztus 15-ig kitiltották a kisebb motoros gépeket, a vitorlázókat és a hőlégballonokat a londoni légtérből. A hatóságok így akarják elérni, hogy az olimpia lekerüljön a terrorszervezetek vonzó célpontokat felsorakoztató listájáról.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 01. 10:56, vasárnap | Külföld

Szlovákiai választás - Robert Fico pártja nyerte a voksolást a leadott szavazatok 94,6 százalékos feldolgozottsága mellett

Az aktuális feldolgozottság mellett a Szövetség eredménye 4,4 százalékra csökkent, vagyis a felvidéki magyar párt nem jut be a pozsonyi törvényhozásba.

2023. Szeptember 30. 14:04, szombat | Külföld

Szlovákiai választások - M1 tudósító: rekord részvételre számítanak a voksoláson

Rekord részvételi arányra számítanak az előrehozott parlamenti választáson Szlovákiában, a voksolás szombat reggel hét órakor kezdődött - mondta az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója.

2023. Szeptember 29. 14:04, péntek | Külföld

Orbán Viktor Szerbiában tárgyal

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Belgrádba utazott, ahol részt vesz Szerbia, az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország vezetőinek hármas csúcstalálkozóján.

2023. Szeptember 28. 13:12, csütörtök | Külföld

Négy embert megsebesített egy lövöldöző Pozsonyban, a rendőrök lelőtték

Négy embert, köztük egy rendőrt is megsebesített egy pozsonyi lakótelepen egy ház ablakából lövöldöző férfi csütörtökön hajnalban. Rátámadt a helyszínre érkező rendőrökre is, akik lelőtték - közölte a szlovák rendőrség.