Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2016. Szeptember 01. 15:36, csütörtök | Helyi
Forrás: sopronmedia.hu

Mága Zoltán és sztárvendégei Sopronban adnak koncertet

Mága Zoltán és sztárvendégei Sopronban adnak koncertet

A jótékonysági koncertsorozat célja, hogy a közösségek együtt segítsenek a bajbajutott embertársaiknak adományaikkal.

A Szent István-bazilikából 2016. augusztus 21-én Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldásával és védnöksége alatt, útjára indult a Kárpát-medencét átölelő klasszikus zenei fesztiválsorozat Mága Zoltán és sztárvendégei jóvoltából.

A Hangok és Harangok címmel zajló, az év legnagyobb jótékonysági fesztiválsorozatának soproni állomása 2016.09.12-én, 18.00 órai kezdettel lesz az Evangélikus Templomban.

- A célom, hogy az öt évvel ezelőtt teljesített 100 templomi jótékonysági koncertsorozatomhoz hasonlóan, felekezeti hovatartozás nélkül összefogásra buzdítsam embertársaimat egy-egy kiemelt fontos cél érdekében. Nem csak a magyar zenei kultúrát szeretném népszerűsíteni, hanem reményt, és konkrét segítséget is nyújtani a koncerteknek otthont adó településeknek. A Kárpát-medencében élő magyarságot megszólító rendezvény keretében Magyarország minden megyéjében, valamint Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken székesegyházakban és bazilikákban, katolikus, református és evangélikus templomokban, zsinagógában egyaránt felcsendül majd a zene. - mondta Mága Zoltán, majd hozzátette, hogy a nagyszabású koncertsorozat soproni állomásán is az a cél, hogy segíteni tudjanak a bajbajutott embertársainkon. A soproni koncert is neves művészek közreműködésével kerül megrendezésre, ahova sok szeretettel várják az érdeklődőket egy zenei utazásra.

Városunkban a koncertre a belépés ingyenes lesz, hiszen a fesztiválsorozat minden egyes állomása a jótékonyság jegyében zajlik. Támogatói jegyek vásárlására van lehetőség, de a helyszínen is örömmel fogadják majd az adományokat, amelyből a kitűzött nemes célokat támogatni és megvalósítani tudják az egyházközség támogatásával.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 12. 12:21, péntek | Helyi

FOGLALKOZÁSA: ÜZLETEMBER, BORÁSZ, TITKOS ÜGYNÖK, SZÉLHÁMOS

A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást azzal a soproni férfival szemben, aki a gyanú szerint összesen több mint 10 millió forintot csalt ki két nőtől, akikkel egyszerre tartott fenn szerelmi kapcsolatot.

2023. Május 12. 09:12, péntek | Helyi

83-as út - Az új nyomvonalra terelik át a forgalmat Tétszentkút és Gyarmat között

Az új nyomvonalra terelik át a 83-as főút forgalmát Tétszentkút és Gyarmat között péntek délelőtt - írja a minisztérium.

2023. Május 08. 19:05, hétfő | Helyi

Megdöbbentő eset egy benzinkúton

Százezreket lopott a három benzinkúti dolgozó Sopronban.

2023. Április 21. 17:52, péntek | Helyi

Súlyos elektromos roller baleset Sopronban

A közösségi e-roller debütálásának első napján súlyos balesetett szenvedett egy 13 éves fiatal.