Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2016. Szeptember 01. 15:36, csütörtök | Helyi
Forrás: sopronmedia.hu

Mága Zoltán és sztárvendégei Sopronban adnak koncertet

Mága Zoltán és sztárvendégei Sopronban adnak koncertet

A jótékonysági koncertsorozat célja, hogy a közösségek együtt segítsenek a bajbajutott embertársaiknak adományaikkal.

A Szent István-bazilikából 2016. augusztus 21-én Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldásával és védnöksége alatt, útjára indult a Kárpát-medencét átölelő klasszikus zenei fesztiválsorozat Mága Zoltán és sztárvendégei jóvoltából.

A Hangok és Harangok címmel zajló, az év legnagyobb jótékonysági fesztiválsorozatának soproni állomása 2016.09.12-én, 18.00 órai kezdettel lesz az Evangélikus Templomban.

- A célom, hogy az öt évvel ezelőtt teljesített 100 templomi jótékonysági koncertsorozatomhoz hasonlóan, felekezeti hovatartozás nélkül összefogásra buzdítsam embertársaimat egy-egy kiemelt fontos cél érdekében. Nem csak a magyar zenei kultúrát szeretném népszerűsíteni, hanem reményt, és konkrét segítséget is nyújtani a koncerteknek otthont adó településeknek. A Kárpát-medencében élő magyarságot megszólító rendezvény keretében Magyarország minden megyéjében, valamint Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken székesegyházakban és bazilikákban, katolikus, református és evangélikus templomokban, zsinagógában egyaránt felcsendül majd a zene. - mondta Mága Zoltán, majd hozzátette, hogy a nagyszabású koncertsorozat soproni állomásán is az a cél, hogy segíteni tudjanak a bajbajutott embertársainkon. A soproni koncert is neves művészek közreműködésével kerül megrendezésre, ahova sok szeretettel várják az érdeklődőket egy zenei utazásra.

Városunkban a koncertre a belépés ingyenes lesz, hiszen a fesztiválsorozat minden egyes állomása a jótékonyság jegyében zajlik. Támogatói jegyek vásárlására van lehetőség, de a helyszínen is örömmel fogadják majd az adományokat, amelyből a kitűzött nemes célokat támogatni és megvalósítani tudják az egyházközség támogatásával.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

2022. Július 12. 18:46, kedd | Helyi

Ötéves csúcsot döntött az éves hazai áramfogyasztás tavaly

Magyarország villamosenergia-felhasználása 4,9 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez képest, ezzel ötéves csúcsot állított be