Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Szeptember 01. 15:36, csütörtök | Helyi
Forrás: sopronmedia.hu

Mága Zoltán és sztárvendégei Sopronban adnak koncertet

Mága Zoltán és sztárvendégei Sopronban adnak koncertet

A jótékonysági koncertsorozat célja, hogy a közösségek együtt segítsenek a bajbajutott embertársaiknak adományaikkal.

A Szent István-bazilikából 2016. augusztus 21-én Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldásával és védnöksége alatt, útjára indult a Kárpát-medencét átölelő klasszikus zenei fesztiválsorozat Mága Zoltán és sztárvendégei jóvoltából.

A Hangok és Harangok címmel zajló, az év legnagyobb jótékonysági fesztiválsorozatának soproni állomása 2016.09.12-én, 18.00 órai kezdettel lesz az Evangélikus Templomban.

- A célom, hogy az öt évvel ezelőtt teljesített 100 templomi jótékonysági koncertsorozatomhoz hasonlóan, felekezeti hovatartozás nélkül összefogásra buzdítsam embertársaimat egy-egy kiemelt fontos cél érdekében. Nem csak a magyar zenei kultúrát szeretném népszerűsíteni, hanem reményt, és konkrét segítséget is nyújtani a koncerteknek otthont adó településeknek. A Kárpát-medencében élő magyarságot megszólító rendezvény keretében Magyarország minden megyéjében, valamint Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken székesegyházakban és bazilikákban, katolikus, református és evangélikus templomokban, zsinagógában egyaránt felcsendül majd a zene. - mondta Mága Zoltán, majd hozzátette, hogy a nagyszabású koncertsorozat soproni állomásán is az a cél, hogy segíteni tudjanak a bajbajutott embertársainkon. A soproni koncert is neves művészek közreműködésével kerül megrendezésre, ahova sok szeretettel várják az érdeklődőket egy zenei utazásra.

Városunkban a koncertre a belépés ingyenes lesz, hiszen a fesztiválsorozat minden egyes állomása a jótékonyság jegyében zajlik. Támogatói jegyek vásárlására van lehetőség, de a helyszínen is örömmel fogadják majd az adományokat, amelyből a kitűzött nemes célokat támogatni és megvalósítani tudják az egyházközség támogatásával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.

2024. Április 07. 14:12, vasárnap | Helyi

Fókuszban a gyermekek és a környezetvédelem

Rengeteg család vett részt a Pedagógusok a gyermekekért programsorozat vasárnapi rendezvényén, amelyben a természetvédelem került a középpontba.

2024. Április 02. 09:11, kedd | Helyi

Sopron is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei között szerepel

A leghűségesebb város is felkerült azon a világ különleges helyeit összegyűjtő listára, ahol jólesik a levegőbe szippantani.