Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2017. November 19. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Magyar-angol emléktáblát állítottak Buzánszky Jenő tiszteletére

Magyar-angol emléktáblát állítottak Buzánszky Jenő tiszteletére

Kétnyelvű - magyar és angol - emléktáblát állított az Ovi-Sport Alapítvány a 2015. január 15-én elhunyt Buzánszky Jenő díszsírhelyénél a Szent István-bazilika altemplomában szombaton.

Amint arról Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete az MTI-nek beszámolt, a Jenő-napi ünnepi eseményen az Aranycsapat jobbhátvédjére Lomnici Zoltán, az Aranycsapat-emlékév Testület elnöke; Molnár Andrea, az Ovi-Sport Alapítvány elnöke és ifjabb Buzánszky Jenő emlékezett.

Molnár Andrea elmondta, hogy az idén a 250. ovisportpályát is átadja a Buzánszky Jenő által alapított és számára oly kedves alapítvány.

Lomnici Zoltán úgy fogalmazott, hogy az Aranycsapat a magyar sport aranyfedezete, az országimázs máig legfontosabb alakítója, s hangsúlyozta, hogy az egész magyarságot összefogó Aranycsapat-emlékév ötlete magától Buzánszky Jenőtől származik.

Szöllősi György arról beszélt, hogy az emlékévvel, az ahhoz kapcsolódó vándorkiállítással és tanulmányi versennyel lezárulhat az az időszak, amikor jobban ismerték és értékelték az Aranycsapat sikereit külföldön, mint idehaza. Buzánszky akkor is járta a határon túli magyar közösségeket és képviselte az Aranycsapatot, amikor a hivatalos Magyarország ezt nem támogatta - mondta.

Az ünnepségen a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Bánki Erik és Nyilasi Tibor elnökségi tagok mellett Dunai Antal olimpiai bajnok helyezett el koszorút.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 17:52, hétfő | Belföld

Az MVM halasztott fizetésről egyezett meg a Gazprommal

A téli időszakra halasztott fizetésben állapodott meg a Gazprommal az MVM csoport, amely tárolókapacitása átalakításáról és energetikai fejlesztésekről is döntött.

2022. Október 03. 13:17, hétfő | Belföld

Szakcsi Lakatos Bélát a Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti

A Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti Szakcsi Lakatos Béla zongoraművészt, zeneszerzőt - közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

2022. Október 03. 13:13, hétfő | Belföld

Jelentősen visszaesett az új autók forgalomba helyezése az első három negyedévben

Az idei első kilenc hónapban 85 769 új személygépkocsi forgalomba helyezésével 9,3 százalékot esett vissza a belföldi autópiac - közölte hétfőn a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

2022. Október 03. 11:21, hétfő | Belföld

Szirénázó rohammentő elé hajtott ki, nagyobb baleset is történhetett volna!

Megkülönböztető jelzést használva előzte az álló kocsisort szombat délelőtt az a beteghez siető mentőegység, ami elé egy figyelmetlen autós fordult ki váratlanul.