Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 09. 14:17, péntek | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

Magyar ezüstérem született a birkózó Eb-n

Magyar ezüstérem született a birkózó Eb-n

Ligeti Dániel ezüstérmet szerzett a szabadfogásúak 120 kilogrammos kategóriájában a belgrádi birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján.

A 22 éves magyar versenyző a fináléban óriási csatában, két menetben maradt alul a török Taha Akgullal szemben. Maróthy István, a hazai szövetség szakmai alelnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a döntőben a török egy levitellel elért ponttal nyerte meg az első menetet, majd a másodikban egy Ligeti indította akcióból a magyar jött ki rosszabbul, s Akgul 3–0-ás előnyhöz jutott. Ezután a fiatal magyar birkózó óriási lendülettel ment előre, szabálytalan riválisát kétszer is megintették, de utóbbi végül kihúzta a két percet (2–3), s megnyerte a meccset.

„Ha van még 20 másodperc, biztosan megkapta volna a török a harmadik intést és leléptették volna, de nem volt – mondta Maróthy. – Sajnálom, de nincs miért szomorkodnia Daninak. Nagyon fiatal versenyző, ráadásul nagyon jól birkózott. Szépen alakul az Eb eddig, s remélem, hogy a srácok az olimpiai kvalifikációs versenyeken is ilyen formában birkóznak majd.” Ligeti a fináléig vezető úton szebbnél szebb győzelmeket aratott: első meccsén a tavalyi vb-harmadik grúz Davit Modzmanasvilit búcsúztatta hárommenetes csatában, majd a négy közé jutásért a spanyol José Cuba Vazquezt, a fináléba kerülésért pedig a bolgár Dimitar Angelov Kumcsevet győzte le egyaránt két menetben.

„Nagyon szép nap volt ez a mai, igaz, a vége egy kicsit jobban is alakulhatott volna – kezdte értékelését az MTI érdeklődésére Gulyás István, a szabadfogásúak szakágvezetője. – A döntő tanulságos volt a számunkra, főleg azért, mert Danihoz hasonlóan a töröknek sincs még olimpiai kvótája. A meccs első menete elment, aztán úgy tűnt, hogy a második is, de a török annyira elfáradt, hogy már szinte lépni sem bírt, hat másodperccel a vége előtt intették másodszor, s ha van még egy kis idő, akkor le is léptették volna. Mindent elmond az állapotáról, hogy oda sem bírt jönni kezet fogni a végén, valósággal le kellett húzni a szőnyegről. Daninak most persze egy kicsit keserű a szája íze, de hamar túlteszi majd magát ezen. Nagyon komoly feladatok várnak még ránk idén, azon vagyunk, hogy a mostani meccsekből is tanuljunk.”

A tavalyi Eb-n bronzérmes Ligeti a magyar küldöttség harmadik dobogós helyét szerezte meg Belgrádban, miután kedden Wöller Gergő (szabadfogás, 66 kg), csütörtökön este pedig Hatos Gábor (szabadfogás, 74 kg) lett harmadik.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.