Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Augusztus 14. 13:34, szerda | Helyi

Magyar sikerek a 2024-es párizsi olimpián

Magyar sikerek a 2024-es párizsi olimpián

Összesen 19 éremmel tértek haza a magyar sportolók a párizsi nyári olimpiáról. Hazánkat 20 sportágban 178 sportoló képviselte, akik egytől-egyig remekül szerepeltek az olimpiai játékokon.

Muhari Eszter női egyéni párbajtőrben ért el harmadik helyezést, mellyel megszerezte az első magyar érmet a Franciaországban megrendezett 2024-es nyári olimpián.

Nem sokkal később két ezüstéremmel gazdagodtak a magyarok. Milák Kristóf 200 méter pillangóban, a férfi kardcsapat Gémesi Csanád, Rabb Krisztián, Szatmári András és Szilágyi Áron képviseletében vívásban ért el második helyezést.

200 méter hátúszásban Kós Hubert megnyerte Magyarország első aranyérmét, majd 52 év után ismét olimpiai bajnok lett a férfi párbajtőrcsapat. Az aranyérmet Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely vehette át.

Sportlövészetben 20 év után ismét lett magyar olimpiai érem, melyet Major Veronika szerzett meg.

Milák Kristóf ezüstérme után egy aranyérmet is begyűjtött az idei olimpián, ezúttal 100 méter pillangón bizonyult verhetetlennek. Ő az első magyar olimpiai bajnok ebben a versenyszámban.

Kalapácsvetésben kimagasló sikerrel, 79,97 méteres eredménnyel Halász Bence vette át az ezüstérmet.

Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara ás Gazsó Alida Dóra egészen a dobogóig evezett. Női kajak négyesünk harmadik helyen végzett 500 méteren.

Egymással versenyezve, de közösen ünnepelve Rasovszky Kristóf arany, Betlehem Dávid pedig bronzérmet szerzett 10 km-es nyílt vízi úszásban, ezzel együtt lépve fel az olimpiai dobogóra.

Női és férfi kajak ketteseink szintén éremmel tértek haza. Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra második, Fojt Sára és Pupp Noémi harmadik, Nádas Bence ás Tótka Sándor pedig szintén második helyezést értek el kajak-kenuban 500 méteren.

Első olimpiáján, első magyar teakwondosként olimpiai bajnokként ünnepelhetett Márton Viviana.

A magyar kajak egyesek is éremesővel zárták az olimpiai játékokat. Csipes Tamara 500 méteren, Varga Ádám pedig 1000 méteren lett ezüstérmes, míg Kopasz Bálint 1000 méteren a bronzérmet vehette át.

Végül, de nem utolsó sorban Gulyás Michelle egy arany éremmel zárta az olimpiát, aki egyéni öttusában bizonyult a legjobbnak.

A magyar küldöttség minden egyes tagja kimagaslóan teljesített a 2024-es párizsi nyári olimpián, akikre mindannyian büszkék lehetünk. Összesen 6 arany, 7 ezüst és 6 bronz érmet szereztek a magyarok, mellyel a világranglista 14. helyére került Magyarország. Gratulálunk mindenkinek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 08:55, vasárnap | Helyi

Mávinform: fakidőlés miatt késnek a vonatok

A Pápa-Csorna vonalon, valamint a Székesfehérvár-Komárom közötti S150-es vonatoknál késésekre kell számítani - közölte a Mávinform a Facebook-oldalán vasárnap reggel.

2024. Szeptember 15. 08:53, vasárnap | Helyi

Megvannak az ötöslottó nyerőszámai

Várható főnyeremény 5,5 milliárd forint.

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Szeptember 11. 10:28, szerda | Helyi

Magyar sikerek a paralimpián

A 2024-es párizsi olimpia után a paralimpiát is eredményesen zárták a magyarok. Öt arany, hat ezüst és négy bronzéremmel tért haza a magyar csapat Párizsból.