Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2024. Szeptember 11. 10:28, szerda | Helyi

Magyar sikerek a paralimpián

Magyar sikerek a paralimpián

A 2024-es párizsi olimpia után a paralimpiát is eredményesen zárták a magyarok. Öt arany, hat ezüst és négy bronzéremmel tért haza a magyar csapat Párizsból.

A 2024-ben Franciaországban rendezett nyári olimpia után sor került a paralimpiai játékokra is, ahol az éremtáblázat szerint összesítve 26. helyen zárta Magyarország a világranglistát. Összesen 15 érmet zsebeltek be a magyar sportolók az idei paralimpián. Öt arany, hat ezüst és négy bronzéremmel tért haza a magyar csapat Párizsból.

Konkoly Zsófia két aranyérmet is szerzett a játékokon, a magyar úszó 400 méter gyorson és 200 méter vegyesen ért be elsőként a célba. Ekler Luca távolugrásban, Pap Bianka pedig 100 méter hátúszásban bizonyultak a legjobbnak.

A magyar kerekesszékes vívásban női tőrcsapatunkat csak a döntőben sikerült legyőznie a kínaiaknak, így Hajmási Éva, Madarászné Mező Boglárka, Krajnyák Zsuzsanna és Veres Amarilla ezüstérmesként kerültek dobogóra. Illés Fanni 100 méter mellúszásban, Leturán Petra távolugrásban, Konkoly Zsófia 100 méter pillangón, Pap Bianka 200 méter vegyesen, valamint Ekler Luca 400 méter futásban lett második és tért haza ezüstéremmel Párizsból.

Pap Bianka 400 méter gyorsúszásban egy bronzérmet is bezsebelt, továbbá asztaliteniszeseink Major Endre, Pálos Péter és Szvitacs Alexa szintén harmadik helyen zárták a paralimpiát.

A magyar küldöttség minden tagja kiemelkedően szerepelt a 2024-es paralimpián. Gratulálunk minden sportolónak eredményeikért!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 17. 10:59, kedd | Helyi

Színes programokkal vár mindenkit a Soproni Szüreti Napok

Idén ősszel is megrendezik városunk egyik legkedveltebb szabadtéri rendezvényét, a Szüreti Napokat. Koncertekkel, családi programokkal, soproni borokkal és mindenféle ínyencséggel várnak mindenkit az Erzsébet-kertben.

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Szeptember 04. 11:37, szerda | Helyi

Elkezdődött az iskolaszezon

Elérkezett a szeptember és a diákok is elindultak az iskolába. Az első és második osztályos kisiskolások ingyenes tanszercsomaggal, a Soproni Egyetemen pedig számos fejlesztéssel és rekordszámú hallgatóval indították az idei tanévet.

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.